Zehrakayya Şeker yüklemesi tartışılmaya açılacak veya annenin keyfine bırakılabilecek bir şey değil. Bilimsel olarak bebeğe hiç bir zararı olmadığı kanıtlanmış eğer yapılmazsa, gebelik şekeri olduğu farkedilmeyecek gebede bu rahatsızlık olduğunda düzenli ve diyetli beslenmeli eğer beslenmezse anne karnında ölüm, ölü doğum, erken doğum, bebekte obezite, bebekte doğuştan şeker rahatsızlığı, annenin ölümü gibi sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Burada okuyorum yok o içeceği içersek şekerimiz zaten yükselecek diyenler oluyor o kadar cahiller ki o içeceğin vücudun şeker toleransını ölçmek için kullanıldığını bile bilmiyor o içeceği içti diye şeker hastası olacağını düşünüyor o kadar cahil ve bilinçsiz. Kendi yapmamış başkasının vebaline giriyor yaptırma diye ya kadında varsa ve anlaşılmadığından bebeği ölürse nasıl birinin vebalini alabiliyorlar böyle. Yapılmadığı ve ortaya çıkmadığı sürece sonuçları felaket. Hele bir de o içeceğin içinde glukoz var diyen bilimden yoksun, düşünemeyen, araştıramayan kesim var. Aynı glukozun yediği içtiği herşeyden eser miktarda bulunduğunu bile bilmiyor. O derece bilgi ilgi alaka sıfır biyolojiye,fene, bilime. Birde ailede şeker hastası yoksa yaptırmayın diyenker var hele onlar ayrı bir dünya.
Ben yaptırdım kardeşim ailemde tanılı şeker hastası yok yine de yaptırdım. Veya bebeğimin kilosu, suyu fazla değil herşeyi normal ama yine yaptırdım. Çünkü benim bilinçsizliğimin sebebini günahı olmayan bir bebeğe, canımdan bir parçaya zarar vererek ödetemezdim. Bu yüzden mutlaka yaptırın, yaptırın ki kötü sonuçla bile karşılaşsanız önlemini erkenden alabilin. Aksi takdirde ilerde problem yaşarsanız kafanızı çok taşlara vurursunuz.