Merhabalar,
Gebe kaldığımda beri uygulamada yer alıyorum. Düzenli olarak bebeğimin gelişimini hep takip ettim. Kendimde biraz pimpiriğim zaten araştırmayı gerekli eğitimler almayı bu sürede çok önemsedim. Ben başından beri normal doğum hedefledim hatta bunun için doktorumu bile değiştirdim. Doktorunuz ne kadar iyi olursa olsun tatmin etmediği anda bırakın, emin değilseniz devam etmeyin.Gerçekten anladım ki doktor çook önemli. Çünkü hamilelik süreci bir yandan da psikolojik bir süreci de idare etmektir. Bu noktada doktora da çok şey düşüyor. Birde bebeğimize tabi çünkü birazda nasıl geleceğine oda karar veriyor benim ki erkenden kanala başını sokarak annecim seni üzmeyeceğim demişti bile ( Doğum sürecinde egzersiz yapmanın artıları )
Gelelim doğum sürecime :)
38+5 iken yani geçen hafta pazartesi sabah uyandığımda çamaşırımda ıslaklık vardı hafif aldı beni bir panik ama rahat olmam gerektiğini biliyordum suyum olsa bile tamamen boşalmamıştı. Sonrasında kasıklarımda daha önce olmayan garip bir ağrı oluştu ki ilk kez yataktan çıkarken zorlandım vajinama fazla bir baskı vardı. Ki bu hafta hep bu baskı zaten vardı 38 e girince başlıyor yani.
Sonrasında bir yarım saat içinde benim nişanım geldi. Hal böyle olunca ne olur ne olmaz diye doktoruma yazdım. Nişan gelmesi sorun değil o zaten biliyorsunuz ki normal ama suyum da az gelince haklı olarak gel bir kontrol edelim dedi , kontrol normal geçti suyum değilmiş o :) geri eve yolladı ama nişanım da geldiği için doğum 1 hafta içinde gerçekleşir dedi. Sancım vs de olursa da direkt gelmem gerektiğini söyledi . Bu arada ara ara nişanım gelmeye de devam ediyordu.
Bir sonraki sabah uyandığımda bu sefer daha fazla bir ıslaklık görünce ve beş dakika da bir sancı gibi bir ağrı çekince tekrar doktorumla görüştüm ve hastaneye gittim. Bu sefer bir ebe beni muayene edecekti. Tam eldivenleri takıyordu ki benim su daha da gelmeye başladı. Ve evet doğumum başlıyordu :) saatler 10:30
Aldı beni bir heyecan ister istemez 2 3 cm açıklık ile gitmişim . Çok pilates yaptım ve düzenli yürüyüş olsun hurma da yedim vs ama açıklık bu kadardı . Açıklığım az olunca acana 8 cm üstünü görebilecek miyiz diye de endişe ettim. İlk baş kendi sancılarımı çektim 5 dk arayla devam eden sancılar 3 dk araya düşmüştü. Açılmam aynı kalınca suni sancıyı dayadılar mecbur. Oy oy o neymiş öyle :)) şuan gülerek yazıyorum ama böyle bir şey yok . Dayanabileceğim kadar dayandım ama olmayacak gibiydi Epidural desteği aldım , tamam iyiymiş bu sancılar geliyor ben o kadar az hissediyorum ki derken yarım saat 45 dk anca sürdü etkisi. Tekrar talep ettim ama bir süresi varmış işte o sürede de ben bilirim ne yaşadıgımı. Saatler 16:30 açılmam tam tamına 8 cm ben şook. Beklemiyordum açıkçası o kadar canımın yandığına değmiş ama. Sancılarımı daha da attırdılar ben dayanamadım tabi yine destek istedim ama hiç faydasını görmedim . Çünkü zirvede bir sancı çekiyorum söylenene göre bense bunun %50 sini sadece hissediyormuşum. Nst de ki sancılarımın grafiğini görünce anladım çoook fenaydı.bu sürede pilatese devam ettik egzersizlere de devam ettik. Her sancım geldikçe kendimden geçtiğim saatlerdi. Allahım şükürler olsun o gücü bana verdi. Artık doktorum doğumhaneye doğru alınca beni evet sonuç almadan bu sefer beni buradan çıkartmazlar dedim:)
2 3 saat boyunca devam ettik her sancı gelince ben ıkındım. Artım yarı baygın gibiyim taakatim hiç kalmamıştı. Son gücüme kadar elimden geleni yapacaktım. Bebeğimin kafası görünüyor ama kendini itmek istemiyor inatçılığı tutturdu. En son 21:00 idi saat ve ebeler biraz destek olmalıydı. Saat tam 21:13 de o son nefesimi verircesine nasıl bir mücadele verdiysem ve tabi canım doktorumun ve ebelerin de desteği ile bebeğimi kucağıma aldım. Bambaşka bir duyguydu o an tüm sancım ağrım her şeyim geçti resmen. Tabi biraz zorlu mücadele verdiğimiz için az bir dikiş atıldı bana. O an bebeğimin sağlığına bakıldı şükür her şey yolundaydı.
Bugün tam bir hafta oluyor. Bende hamileliğimde buradaki doğum hikayelerini okur mücadeleleri takdir ederdim pes etmeyen anneleri özellikle gördükçe helal olsun acaba bende yapabilecek miyim derdim. Şükürler olsun Allah bu konuda yardımcım oldu. Bir daha olsa yine normal mi tercih ederdim bilemiyorum ama gerek kendi sağlığım gerek bebeğimin sağlığı için tercihim yine aynı olurdu sanırım. Gebelikte 12 kilo almıştım bir haftada 9 kilo verdim sezaryende bu kadar rahat olmayacaktı sonraki süreç sanmıyorum yani en iyisi bu idi iyi ki de tercihim bu yönde olmuş. Teşekkürler canım doktorum bana inandığınız sonuna kadar mücadeleme ortak olduğunuz için.
Nice sağlıklı doğum hikayelerine . 🙏👋