Merhaba kızlar size yaşadığım süreçten bahsetmek istiyorum. Çünkü eğer hamile kalırsam buraya benim gibi olanlara destek olmak için yazmak istedim. Şimdi size sürecimden bahsedeyim. Biz 2020 yılında evlendik ancak eşimin annesi çocuk istemediği için sürekli bize yapmayın diye baskı yapıyordu eşimde annesini dinliyordu borçlar var diye 1.5 yıl çocuk istemediler. Sonra istemeye başladık hemen olur sandı eşim ama maalesef bir yıl boyunca olmadı. Doktora görünelim dedik testler yapıldı rahim filmi çekildi herşey normal dendi. Eşimde test verdi ondada sorun yoktu. İlaç tedavisine başladık çatlatma iğnesine başladık maalesef sonuç yine hüsran 6 ay tedavi olduk ve spnuç alamadık. Ardından doktor bize sebepsiz infertilite tanısı koydu. Aşılama yapsan tutmaz dedi doktorum çok paikolojim bozuldu. Her ay ovulasyon ve gebelik testleri yapmaktan kafayı yedim resmen her regl zamanı büyük depresyonlara girdim. Sonra tedaviyi bıraktım çünkü hormon yüklenmesinden dolayı sürekli rahatsızlandım. Tedaviyi bırakınca kimyasal gebelik geçirdim çok üzüldüm o zaman . Ardından tekrar tedaviye başladm ve yine maalesef 8 ay boyunca yine olmadı. Bu kez doktorum bana çok ağır konuştu sen tüp bebekte yapsan bu kafayla olmaz beşki 10 sene sonra belki 20 sene sonra kendiliğinden kalırsın stresi bırakmazsan da eğer ömür boyu olmayabilir diyr beni çok azarlamıştı. Bende bundan sonra artık hastaneye gitmicem tedavi olmak istemiyorum dedim. Ardın dan 8 ay sonunda aile evine gittim orada annemin baskısıyla hastaneye gittim ve orada hamile olduğumu öğrendim ama maalesef kalp atışı duyulmadığı için kürtaj oldum. Gittiğim hastane beni genetiğe yolla testler yaptık ama deprem olunca sonuçlarım çok geç çıktı bu süre zarfında bir arkadaşımla tanıştım o bana yaşadığı süreçten ve yaptığı tedaviden bahsetti. Arkadaşım üç ay omega3,d3k2, b12, inofolic combi, ve eşi içinde çinko vitaminleri kullandığımı söyledi bende aldım eczaneden biraz maliyetli ama iyiki almışım. Sonra bilmiyorum inanır mısınız normalde ben pek inanmazdım ama arkadaşım rahmin düşmüş olabilir dedi bir kadına gidelim dedi gittik üç gün boyunca gittim her gün göbeğime zeytin yapı sürüp streç filme sardım ve kadının yanına gittim ve rahmin düşmüş kaldırmamız lazım dedi neyse o işlemide yaptırdım. Ve bir ay sonra bunları yaptıktan sonra hamile kaldım. Tabikide Allah nasip etti ve oldu ama bunlarda belki vesile olmuştur. Ben şuan 20 haftalık hamileyim inşallah oğlum olacak sizlerede yaşadığım süreçten bahsedip umut olmak istedim tam 2 yıl uğraştım. Ama gerçekten stres biz kadn hormonlarını çok fazla etkiliyor. Biliyorum çok zpr kafaya takmamak ama inanın başka şeylerle meşgul olursanız bir iki ay o süreçten uzak olunca rabbim Allahın izniyle nasip eder inşallah. Her daim duamdasınız. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.