1palyaco Deryarr diofol kullanıyorum hem miligram olarakta düşük 0.4 mg. Etrafımda da bunu kullanıp doğum yapan iki üç kişi var .
dilekk11 Deryarr aile hekimi folbiol vermişti. Dozu yüksek diye kullanmadım. Bunu kullanması gerekenler de varmış tabi ama benim gebeliğim ilk ve sıkıntısız. Ben de Solgar Folacin aldım. Doktorum da onaylamıştı.
Ruru4116 Ben de folik asit olarak vinalac kullanıyorum. Gayet. Memnunum hem bebek için hem de bana çok iyi geliyor
144355 Arkadaslar folik asit suda çözünür bu yüzden günlük ihtiyacınızdan fazlası idrarla vs vücuttan atılıyor o yüzden pek takılmayın buna. ( önerilen miktar günlük 400 mcg olmalı günlük bu dozajın altında olmamasına dikkat edin yeterli ) Bir de şunu ekliyeyim : Folik asitin aktif formu olan Folaat ı kullanmanızı öneririm. Bu formdaki folik asiyi vücut parçalama gereği duymadan hemen emilimini sağlar. Sentetik değil doğaldır. Daha detaylı açıklamasını yazmak isterdim ama pek öyle bir vaktim yok. Emin olun bunları okulda vs öğretmiyorlar tamamiyle kendi araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgiler ( Bunları bir ebelik öğrencisi ve de yeni anne olacağını öğrenen biri olarak yazıyorum)
Hazili Folanda kullaniyorum iceriginde folikasid haricinde omega3(balik yagi), Çinko, VitaminD, İyot ve Vitamin B12 destegi de var. Doktorum onerisiyle aldim inceleyebilirsin
RezMom Deryarr gebeliğin ilk 3 ayı folidoce kullandım şu an 23 haftalığım 3aydan sonra vifolic kullanıyorum doğuma kadar artık
Bburrcu Deryarr doktorum greenfool içmemi soyledı devlet karsılamıyo ama güzel hoşuma gıttı onıkı haftaya kadar kullanıyoruz zaten hep ondan ıctım
nzlbrn Deryarr 400 mcg olacak gebelikte günlük kullanım önerisi o şekilde devletin karşıladığı 5 mg fakat doz yüksek o yüzden önermiyorlar