Yenianne02 Merhabalar arkadaşlar toksoplazma testlerim daha yeni çıktı doktoruma soramadım. Siz yorumlayabilir misiniz ? Toksoplazma IgM değerim negatif 0,07 referans aralığının altında. IgG pozitif çıktı 72.
Pamuk Yenianne02 Igm pozitif çıksaydı sorun var demektir. Iggnin pozitif çıkması iyi birsey bagisikliginiz olduğu anlamına geliyor.
Yenianne02 Pamuk çok teşekkür ederim yani aktif geçirmiyorum ama önceden geçirmişim demek değil mi bunun için araştırma yapılır mı hamilelikten önce mi sonra mı diye yoksa IGm negatif olduğu için sorun yok mu ?
Pamuk Melodimm 2 gebeligimde de igg pozitif çıktı hiç ilac falan yazılmadı. Doktor iggnin pozitif çıkması iyi dedi.
Yenianne02 Melodimm evet bir sorun isterseniz büyük ihtimalle ıgM pozitif çıktığından dolayıdır başka yorumlara da baktım bu konuyla ilgili Herkes ıgM öenmli negatif çıkması lazım ıgG pozitif ise bağışıklık var demek oluyor demiş
Yenianne02 Serendipty evet küçükken çok toprakla oynardım bahçemizde çok kedi beslerdik herhalde o şekilde geçirmişim bağışıklığımın olması beni de sevindirdi😊