Merhaba,
Herkese örnek olması ve dikkatli olmanız açısından hikayemi anlatmak istiyorum.
Başta hiçbir sorunum yoktu her değerim gayet güzeldi, fakat sık idrara çıkma şüphemle tahlil vermek istedim. Protein kaçağı çıktı. Ama ben de ne tansiyon vardı ne de ödem… bundan dolayı gebelik zehirlenmesi denilemedi. Takibe alındım. Protein kaçağı devam ettiği için 24 saat idrar topladım. 1450 civarı cikti. Dahiliye doktorum acil nefrolojiye yönlendirdi böbrek sıkıntısı olabilir diye çünkü hala tansiyon ve ödem yoktu…nefroloji bir takım kan tahlilleri istedi bu kan tahlillerinin cıkması uzun sürdü yani 4-5 gün kdar sürdü ne olduysa o süreçte oldu. Tahlillerimi verdiğim akşamında ayaklarımda şişme ve ödem başladı. Tansiyonum 14/8-9 oluyordu yorgunluktan diye düşündük.
Tahlil sonucları cıkana kadar bu süreçte ayaklarım ellerim koca bir ödem oldu. Tansiyonumu kontrol ediyordum bazen 14 bazen 13 civariydi. Hatta bi ara gözümde şimşek çaktığını hissettim ama duvara bakınca oluyor gözüm kendi yapıyor diye düşündümz 🤦🏻♀️ neyse tahliller çıktı baktım bir şeylerde değisim var hemen nefroloji doktoruma gittim ama dizden aşağısı acayip ödem zor yürüyorum. Tansiyonumu ölçtü 15 olmus. Protein kaçağı 6 bine ulaşmış. Bu durumda seni bekletmemiz lazım doğum almamız gerekiyor dedi ben şok tabi. Bir anda nasıl bu kadar arttığına o da şaşırdı. Tahlilleri aldığım gibi kendi doktoruma gittim. Allah’tan yorgunum diye tahlil sonuçlarini ertesi gün göstermeye kalkmadım resmen içime doğdu. Kendi doktorum baktı tansiyon 16 ya vurmuş. Bebeğin kan dolaşımı yavaşladığı için beslenmesi bu süreçte geri kalmış. Doktorum bebeğin sağlıklı olmasına şükretti resmen çünkü hic beklemiyordu o anda. Öncelik olarak senin kurtulman şeklinde beni teselli etmeye başladı.
O gece hastaneye yattıp tansiyonum düşürülmeye calisti ciğer geliştirici vuruldum.
Ertesi sabah hemen sezaryana alındım. Bebeğim 1340 kilo olarak dünyaya geldi 🤲🏻 beslenmesi yavaşladığı için kilo alımıda düşmüş l. Hatta doğumda doktor o kadar şaşırdıki bu kadar kısa sürede plasenta çürümeye ve anneden ayrilmaya başlamış dedi. Yani her şey aniden hiç beklenmeyen hızla gelişti. Bebeğim şuan yoğun bakımda sanirim en az 1 ay kalacak. Doktorum çok güclü bir kız olduğunu söylüyor🤎
İnşallah kilo almaya başlar, kavuşuruz🥰
Demem o ki tahlillerinizi bu süreçte ihmal etmeyin, en ufak bir süpheniz varsa doktorunuza mutlaka gidin🩷
Bize de dua edin lütfen🩷