Songul_52 odasında zaman gecirerek başlamalısınız. Gündüz oyunlarını odasında oynayın. Gündüz uykularını odasında uyusun. Tabi hep ona anlatın. Orası odasının olduğunu orada yatacağı. Sonra ben yanında uzanarak başladım. Birlikte uzaniyorduk anlatıyordum uyuyunca kalkacağımi. Bir süre gece uyanınca yanınıza gelebilir gelirse geri götürüyordum. Seslenince gidiyordum uyuması gerektiğini anlatiyordum. Ağlıyor diye yanınıza alırsanız alisamaz. Sonra zamanla yanında yatmayı bıraktım ayak ucunda oturup ona masal okuyordum. Zamanla ayak ucundan kalktım odanın içinde sandalyede oturup masal okuyordum. Uyuyana kadar okuyordum ama ağlasa da dinlese de okuyordum ki benim kızım çok agalamadi. Anneannesi dua ezberletti artık 5 yaşında. Dişlerini fırçalıyor pijamalarıni giyiyor yatağında duasını okuyup kendi kendine uyuyor artık. Ben 2.5 yaşına özel kreşe başlamıştım calistigim için oda çok etkili oldu tabi. Okula giden çocuklar ailesiyle uyumaz diye de anlatırdım. Birde gece uyanır su içer kızım yanına sulugunu koyuyorum . Kalkar suyunu içer lavobaya gitmesi gerekirse anne tuvalete gidiyorum diye haber verir tuvaletine gider geri yatar.Umarım sizde kolaylıkla alisirsiniz gerçekten insan uyuduğunu yatakları ayırmadan anlamıyor. Benim yüzüme oynardı sabaha kadar kavga ederdik resmen yatakta. Çok seviyorum birlikte uyumayı ama çok zorluyor insanı özellikle sabah kalkıp işe gidiyorsaniz