Aishvet7 ben babamı akciğer kanserinden kaybettim ocak ayında. Yaklaşık 4,5 yıl savaştı kanserle. Kanserin cinsi ve evresi çok önemli tedavide ve tabi ki moral, motivasyon, beslenme. Benim babamın kanser türü sküamöz hücreli karsinoma olarak çıktı. Geç yayılan ama kötü huylu kansermiş. Ortalama 5 yıl yaşam ömrü varmış bu türün zaten babam da 4,5 yıl yaşadı. Küçük hücreli olan tür daha kötü mesela. İyi bir onkoloji uzmanı ve babanızın tedaviye olumlu yaklaşıp moralini yüksek tutması ile yaşam ömrü uzuyor. Tabi bir de çok iyi bakılması lazım çünkü kemoterapi ve radyoterapi iştahsızlık halsizlik mide bulantısı yapıyor çok, bebek gibi zorla yemeğinin yedirilmesi gerekiyor. Annem sağ olsun babama çok iyi baktı bu süreçte, biz de her boşlukta yanındaydık. Doktorlar zaten günlük diyet listesi veriyorlar. Maalesef çok zor günler geçiriyorsunuz tedavi esnasında ama sakın üzüntünüzü babanıza yansıtmayın. Ben evimde geceleri ağlardım kimse görmeden ama babamın yanında şen şakrak olurdum. Kemoterapi tedavisi esnasında sosyal mesafeye ve temizliğe çok dikkat etmeniz gerekiyor sanki karantina dönemi devam ediyormuş gibi.