İyi geceler hamişler. Size bu bitmeyen uzun günümü anlatmak istiyorum. 12. haftamda ikili tarama ultrasonunda bebeği besleyen damarlarımda direnç artışı tespit edilmişti. Aspirin kullanıyorum o günden beri. Detaylıda direnç düzeldi görünüyordu ammaa ben 29. Haftamda hafif bir tansiyon problemi yaşamaya başladım maalesef. Şu an 33+1 oldum şükür ama 9/6lardaki tansiyonum 11/7, 12/8 altına düşmemeye ve sonunda hastanede 14-15’leri bulmaya başladı. Bir süre takip edilip 11, 12’ye düşüyor ve gönderiliyordum. Ama öyle yorucu bir süreç ki, iki haftada bir 24 saatlik idrar, günlük evde tansiyon takibi.. Allah kimseye yaşatmasın. Bir aydır yaşadığımdan hiçbir şey anlamadım😔 Hamileliğimin tadını bile çıkaramıyorum. Gebelik zehirlenmesi yaşamamak için olağanüstü tedbirli ilerliyoruz. Maalesef bu da bana anksiyete ve panik atak olarak döndü. Bugün hastaneye gittiğimde tansiyon yine 14-15lerden düşmedi bir süte. Nts’de çocuğumun nabzı yüksek. Sancım çıkıyor. Doktor bu sefer göndermedi yatış verdi. Ama yatmaya başladığım andan itibaren tansiyonum 11-12’lere düşmeye başladı, nts’lerim düzeldi ve sancım çıkmadı. İdrarda protein çıkmadı. Öyle olunca gönderdi doktorum.. Her hafta bu stresi yaşıyorum artık her kontrolde… Kontroller benim için artık çok yorucu ve endişe verici😔 Bir de maalesef bebeğimin kilo alımı dengesiz. Çocuğum geçen hafta bir haftada 400 grama yakın almıştı mesela. Bu hafta 100 gr almış almamış. Ondan önceki hafta da öyleydi ama. Yani bir haftasıyla uyumlu oluyor, bir önde oluyor. Nedir bu yaşadığım süreç ben gerçekten anlamıyorum nazar mı değdi diyorum, hep diken üstündeyim..😭Yarın perinatolojiye görüneceğim. Bakalım ne diyecek. Dua edin güzel geçsin. içimi döktüm rahatladım.. okuyan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Var mı benim yaşadıklarımı yaşayan başka hamişler?😔