Meral_56 Minikperi Bende Türkçe isim koydum çocuklarıma. Bilgehana uygun Bengihan Begümhan Berilhan Berenhan Belginhan Belizhan Burçehan olabilir
Minikperi Gizemlibirisi007 hahaha 😂 ya ben sonuçta Müslümanım ama peygamber/peygamber eşi ya da sahabi ismi konulmadığı sürece Arapça bir isim konulmasını doğru bulmuyorum. Onlar da kültürümüz ama Arapça sıradan bir kelimeyi isim olarak koymaktansa hem de sırf Kuranda geçiyor diye koymam daha iyi. Kutsal olan Arapça kelimeler değil Kuranın bütünü. Sonuçta Türküz ve Türk isimlerini yaşatmamız gerekiyor. Rumca, Ermenice, Rusça olanlardan zaten bahsetmiyorum bile 😅
Gizemlibirisi007 Minikperi sonuna kadar katılıyorum sana. bir başka postta Türk ismi koyun dedim diye sağlam linç yemiştim, sanki Kurandan isim koymak Allah’ın emri ya da farzmış gibi. Minikperi Sonuçta Türküz ve Türk isimlerini yaşatmamız gerekiyor. İşte bu👍🏻
Minikperi Gizemlibirisi007 ben ilahiyatçıyım da böyle düşünüyorum diye çevremden linç yiyorum boşverin 😅
Kelebekmisaliihayat Gizemlibirisi007 ben de bu tarz düşünenlere şunu diyorum: Peygamber efendimiz Arapça isim koyun dememis, Kur’an’da gecen bir kelimeyi koyun dememiş. Çocuklarınıza güzel anlamlı isimler koyun demiş. Hangi dil olduğu kişiye kalmış. Çocuğun anne babası üzerindeki hakkıdır , anlamı güzel isim verilmesi . O yüzden anlamı güzel isimler koyalım
Kelebekmisaliihayat Minikperi çok şey söylemek isterdim ama tutayım kendimi. Şuraya şekilcilik, ezber, atadan öğrenilen din ile ilgili şeyler yazdım yazdım da sildim. Bunlar da yanlış anlaşılır diye. Biz birbirimizi anlıyoruz, önemli olan bu 🌸
Minikperi Kelebekmisaliihayat o kadar haklısınız ki… başlık açılıyor “dini anlamda güzel isim önerisi” anlamı güzel olan her isim dinen de güzeldir. Ama ille de Arapça koyacaklar ne oluyosa… Mesela Ertuğrul Gazi ya da sultan Alparslan daha mı az Müslümanlardı yoo ama isimleri Türkçe. 😅
Ogretmenanne0101 Minikperi Oğlumun adı Atahan bende çok Han ile uyumlu erkek aradım şimdi Demirhan dusunuyoruz kız için hiç önerim yok 😂
Minikperi Ogretmenanne0101 ya oğlum olsaydı Kutluhan koyacaktım hazırdı ama kızda tıkamdık kaldık 😅😅😅