hamileanneyim kizlar ben ilk kan testi yaptirdigimda 589 cikmisti ve 5. haftaya uyumlu oldugunu gördüm fakat doktora gidince 4 hafta 4 gunluk cikti gec dollenme olmuş ve degerim 2000 lerde anlamadigim nokta degerimin haftalara gore farklilik göstermesi bi fikri olan var mi
newmomB FatmaAzra_ canım yanlış yönlendiriyorsun istemeden de olsa, döllenme olur ama kandaki değer döllenen yumurta rahme ulaşıp oraya tutunduğu zaman artmaya başlar önce kanda sonra idrarda belli olur. Rahme tutunma da kişiye göre 6-12 gün arası değişir. Yani ilişkiden ve döllenmeden sonra 2 günde kanda belli olması mümkün değildir
FatmaAzra_ newmomB arkadaslar gec dollenme ile hamile kaldim bu sureci yasadim anlamak istemiyorsaniz acip okuyun iyice gec dollenme diyerek kendilerini umuda sokup üzülmemeleri gerektigini anlamalari gerekiyor yasadim.
Berram FatmaAzra_ ilişkiden 24 saat sonra kanda dahi gebeliğin çıkması imkansız canım🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Geç döllenme spermle yumurtanın geç birleşmesi yani geç yumurtluyor olabilirim o açıdan sordum. Kanda gebelik sanırım en erken 1 hafta içinde belli olabiliyor.
FatmaAzra_ Berram gec dollenme dediginiz sey gec yumurtaladan dolayi adet tarihinize gore degil de o tarihe gore belirlenen bisey. Ben bizzat yaşıyorum yaşadım 48 saat icinde kanda mutlakaa belli olur 24 saat olmasa bilee
Nisanurr Berram canım ona baktirmadim bilmiyorum o oğlum doğdu çok şükür şimdi yine hamileyim bunda da 7 gün gecikmenin sonucunda sadece 156 çıkmıştı buda gec dollenmeydi şimdi 17 haftaligim çok şükür
Gkhnm97 DamlaK canim senin belrtilerin nelerdi 11 gun gecikmem oldu kasiklarimda ara ara batmalar oluyor cok ayakta kalincada belim agriyor hic bu kadar gecikmezmdi acaba bnmde mi gec dollenme oldu ya testlerde negatif cikiyor😔
Arzu35 Berram tam o durumdayım reglm 2-3 gün gecikti daha olmadım benim de son ilişki 2 aralık da oldu idrar testim negatif çıktı dün
Flomrhlm Gkhnm97 adetim gecikmişti yemekten sonra hafif bulantım oluyordu ve genital bölgemde sızlama hissettim bi kaç kez birde sabahları yataktan dayak yemiş gibi uyanıyordum tüm vücudum ağrıyordu
Berram FatmaAzra_ Bu mümkün değil ama , ilişki üzerindn 48 saat sonra yumurtanın döllenip kana geçmesi. Doktorların söylediğide bu yönde zaten. Sizin dediğiniz gibi olsaydı eğer herkes ilişkiden 48 saat sonra gidip kanda öğrenirdi🙄
Saibe FatmaAzra_ ben adetim 4 gün geçtikten sonra kan testinde çıkmadı adetim 10 gün gecikince çıktı sizin söyleminize göre hemen çıkması gerekiyor. Benim bildiğim kadarıyla kanın bu hormonu salgılaması için belirli bi süre geçmesi gerekiyor
newmomB FatmaAzra_ geç döllenme olayınıza bir şey demiyorum döllenme sonrası süreci aktarıyorum belli ki söylemek istediğinizi yanlış ifade ediyorsunuz, zaten neden anlamak istemeyelim ? Eğer siz açıp okursanız döllenmeden sonra rahme tutunmak için bir süreç yaşandığını ve Ancak tutunma sonrası hamileliği gösteren betaHcg hormonu salgılandığını öğrenmiş olursunuz. Bu da kesinlikle döllenmeden 2 gün sonra olmaz uzmanlar 6-12 gün arası olduğunu söyler.
FatmaAzra_ Berram yumurtaanin dollenme sureci ile hormonlar ayni değil o gebeliğin devamiyla ilgili gebelik hormonlarin artisiyla belli oluyor keseyi beklesek 2 ay da ogreniriz degil mi??
FatmaAzra_ Berram sanırım ben anlatamiyorum daha da kafaniz karışıyor o yüzden siz kan testi yapın idrarda cikmayabilir.
Berram FatmaAzra_ kafam karışmadı öyle düşünmeyin🙏🏻 Tşk ederm birkaç gün daha bekleyip kan testi yaptıracgım. Benim için dua edin olur mu?