muhteriz Eveet bu forumda gebeliğini son noktasına kadar yaşamış, hergün açtığı Doğum postlarıyla depresyonun hakkını vermiş biri olarak sıra geldi Doğum hikayemize🤓 11.12.18 günü sabah 5-6 arasında düzensiz adet sancılarım vardı uykumdan uyanıyordum ama her zamanki gibi boş yere ümitlenmemek için umursamadım. 9da uyandım nişanım gelmişti. Sancılarımın düzene girmesini bekledim. Hazırlıklarımı yaptım ev süpürdüm yürüyüşe çıktım ve eve döndüm. Yemek yerken karnımdan pat diye bir sesle irkildim suyum gelmeye başladı. Hemen hazırlanmak icin tuvalete koştum su mekonyumlu geliyordu yani ben öyle sandım kahverengi parçalar vardı. Haftam ileride olduğu için bebeğim kakasını yemiştir diye çok korktum hemen hastaneye gittik. Saat 6 civarıydı. Doğumhaneye alındım açıklığım 4 cm’di. Nst bağlayıp suni sancı serumu takıldı. Bir iki saat şiddetli ama düzenli gelen adet sancılarım oldu dayanılabilirdi. 7 cm’den sonrası benim icin çok zor oldu. Yavaş yavaş tuvalet hissim geliyordu ama sancı geldiğinde değil ıkınmak nefes almak mümkün değildi benim için. Yapamayacağım galiba diye çok korkup panik oldum. Annem yanımdaydı ve ebem çok yardımcı olup sakinleştirdiler beni. 9 cm olduğunda çatala çıktım ıkınmayı nasıl yapacağımı öğrettiler ama ilk 2 sefer çok zordu. Sonra öğrendim ki tıpkı büyük tuvaleti çıkarır gibiymiş. 4. Seferde çıktı saat 21:20 inanılmaz bir histi bebeğimin boynuna 3 kez kordon dolanmış. Göbeğini kestikten sonra hemen yanıma getirdiler pamuk gibiydi. Biraz dikişim oldu sonra hemşireler üstümü giydirip odama çıkardılar ardından bebeğim geldi. Muhteşem bir duyguymuş. Ben sancı ve Doğum esnasında çok panikledim ama güç alıyorsunuz merak etmeyin yanınızda destek biri bulunsun. Sormak istediğiniz varsa seve seve yanıtlarım 🌸
Aysegumustas muhteriz doğumu nerde yaptin ozelde mi dikislerin acidi mi yani dikince cokmu zor bir acı
muhteriz reinamm teşekkür ederim 😊 doktoruma sordum sayı söylemedi çok değil merak etme dedi sayıyı bilmiyorum bu yüzden 🤓
muhteriz Aysegumustas Kartal umut hastanesine yaptım canım Sibel hanımdı doktorum çok memnun kaldım. Dikişler hiç acımadı hissetmedim diyemem uyuşturucu iğne bende geç etki etmiş ama insan o an bebeğinin sarhoşu oluyor Merak etme 😊