Hdym Ftm55 Aynen öyle hiç duymayınca şaşırıyor insan. Size de çok geçmiş olsun Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 Evet çok şükür ki tedavisi olan bir şey. Fakat ilk bebeğim olunca altından kalkabilir miyim diye tedirgin oluyorum. Tedavi süreci baya uzun sürecekmiş 😔
Ftm55 Hdym aynen öyle benim için de çok zor kendinden ağır alçılar demir ayakkabı düşüncesi bile içimi sızlatıyor dört yaşına kadar ayakkabı giyiliyor :( doktorla görüştüğümde 12 yaşına kadar gözlem altında olması gerekiyor pevli bebeklerin dedi kemik gelişimi tamamlanana kadar yani tekrar içe doğru kıvrılmasın diye inşallah çabucak atlatırız benim de ilk gebeliğim ikinciyi yapar mıyım cesaret edip onu bile düşünüyorum
Ftm55 bukizanne Prof Dr Feyyaz Akyıldız varmış orada ama çok paracı diyorlar siz üni hastanesinde falanda araştırın isterseniz tam bilmiyorum başka
Hdym Ftm55 Tam olarak içimden geçenleri yazmışsınız. En çok üzüldüğüm şey bu zaten. Daha minicikken alçılarla ayakkabılarla uğraşmak zorunda kalması🥺🥺 Bende şuan için ikinciyi düşünemiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah süreci kolaylıkla atlatabiliriz.
bukizanne Ftm55 Allah razı olsun sizden 🙏🏻 Üniversite sıkıntılı biraz araştırma hastanesi olduğu için her şeyde kan vs. alıp oyuncak ediyorlar bir de randevu işi çok sıkıntılı .
Byza32 Ftm55 hayır yoktu çevrede ama hamilelikte karna ağır darbe almış annem ondan olabilir mi bilmiyorum 🤷♀️
Zeyasln Hdym niye ağlıyorsunuz hepsinin tedavisi var Allah tedavisi olmayan dert vermesin alçıya alırlar düzelme olmazsa amilyat olur ağlayıp bebeği ve kendinizi neden strese sokuyorsunuz
Hdym Zeyasln Elimde değil malesef. En üzüldüğüm şey doğar doğmaz ayağı alçıya alınacak. Ağır ayakkabılar giyecek. Daha minicikken bu kadar şey yaşayacak olmasına üzülüyorum kıyamıyorum ona bu yüzden. Hormonlarda etkiliyor tabi daha hassas oluyor insan hamileyken
Yell Hdym Merhaba! Şuan bebeğiniz doğdu diye okudum başka postta kaç gün sonra ne gibi işlemler yapılacak ? Veya başlanıldı mı tedaviye hemen başlamak gerekiyormuş
Byzt7 Merhaba, Sakarya, Kocaeli için dr tavsiyesi olan var mıdır? 22 haftadayız, yeni teşhis aldık, içimi rahatlatmak istiyorum ben de
Evremo Teyzem 32 sene önce oğlunu öyle doğurmuş. Tabi o kadar sene önce ultrason yokmuş doğunca görülmüş. İki bacakta birden varmış ve bir bacakta kısalıkta varmış. 32 ser önceki teknoloji ile bile tedavi edilmiş o zaman zor olmuş tıp bu kadar ileri değilmiş hep anlatır ama yine de şuan bilmeyen anlamaz yani. Allah dermansız dert vermesin inşallah.
Byzt7 E-K fetal kardiyoloğumuza danıştık, Kaya Memişoğlu’nu önerdi, doğumdan önce iletişime geçeceğiz 🙏🏻
Hdym Yell Merhaba evet başladık tedaviye. İlk önce doktor araştırması yaptık. 4. Gün alçılama yapıldı. Her hafta alçı değiştireceğiz. Doktor ayağındaki eğriliğin orta derecede olduğunu söyledi.3-4 alçılama sonrası duruma göre operasyona ihtiyaç var mı ona bakacağız. Operasyon 15 dakikalık bir işlemmiş.Eğer yapılırsa son bir alçı daha yapılacak 3 hafta kalacakmış.Sonrasında ortopedik ayakkabıya geçiş yapacağız
Yell Hdym inşallah amelyata da gerek kalmaz canım ya merak ettiğim her pev ayakkabı kullanmak zorunda mı yani beni bu süreç daha çok yıpratıyor özgür olamayacağını sıkılacağını düşünüyorum çokmoralim bozuluyor
E-K Hdym merhaba, nerede ikamet ediyorsunuz doktorunuzu öğrenmek adina, birde katıldığınız herhangi bir grup var mı bilgi paylasimk yapilan
Hdym Yell Canım bildiğim kadarıyla hepsi ayakkabı kullanmak zorunda. Alçı tamamen düzeltmek için yapılıyor. Ayakkabı ise tekrarlamasın diye giyiliyor. Bende hamileyken en çok buna üzülüyordum. Alçı 3-4 haftada biter ona katlanırız da ayakkabı sürekli ayağında olacak özgür hareket edemeyecek diye düşünüp düşünüp duruyorum. Keşke ayakkabıya gerek kalmasa🥺 Bu arada hissettiklerimiz hep aynı konuşmak iyi geldi teşekkür ederim ❤️
Yell Hdym bana da çok iyi geliyor yalnız olmadığımı hissediyorum bilmiyorum nasıl geçecek nasıl olacak Allah yardımcımız olsun inşallah ne diyeyim çaresizim keşke imkanım olsa tüm bebekler sağlığıyla annesine kavuşsa keşke 🥺