Öncelikle Rabbim herkese sağlıkla yavrularını kucağına almayı nasıb etsin 🤲🏻
Ben Almanyada yaşıyorum
Sabah saat 8 de belime şiddetli bir ağrıyla uyandım beni iki kat etti doğrulamadım aralıksız bir sancı tutmuştu belimden karnıma dogru vuruyordu evde tektim eşimi aradım oda ambulansı aradı eşim ile ambulans geldi kontrol ettiler tehlikeli bir durum yok deyip dogum yapmak istediğiniz hastaneye kendiniz gidin dediler bizde hazırlandık gittik Nts sancım gözüküyordu ama asla açılma yoktu 2 saat yürüdüm tekrar kontrol oldum yine asla açılma yoktu ama agrılar halen devam ediyordu sonra eve gönderdiler bu şekilde 10 gün de sürebilir dediler agrı kesici yapıp yolladılar eve geldim ağrı kesicinin etkisiyle iyi olmuştum akşam oldu uyudum bu sefer sabah saat 5 de tekrar şiddetli bir adet sancısı gibi kerın agrısıyla uyandım kalkıp yürüdüm 3 defa 10 dk bir sancı geldi sonra 5 dk düştü aralıksız bir şekilde 5 -3 dk bır sancı gelmeye başladı saat 5 den 8 e kadar dayandım durmadan evin içinde yürüdüm artık dayanamayıp hastaneye gittim
Sonuç maalesef 0 açılma 😞 yanı gerçekten anlatılmazdı o durum çok kötüydü ebenin dediği şey rahim çok sert açılma yok
Sonra rahime fitil koyalım dediler yumuşat ve açılma olur bıraktılar sonra 2 saat yürüdüm ama aralıksız bir şekilde 5 dk 1 sancı geliyordu hemde çok şiddetli
2 saatın sonunda 1 cm açılma olmuştu
Sonra 2 saatte sıcak suya küvete girdim o zöaan sancım devam ediyordu ama suyun etkisiyle daha hafifti tekrar kontrol oldum ve sadece 3 cm açılmam vardı 😞
Beklediler ilaç falan yaptılar 3 cm kaldım bir türlü açılma olmuyordu ve ve gece 12 bulduk sabahın 5 den gece 12 yi ve son olarak Epidural anesteziye yaptılar 4 saat içinde 9 cm açılma oldu
Sonra dogum başladı tak ebeyle bir defa ıkın dedi ıkımdım çocuğun kapası cıktı 2. Ikımmada cocuğu kucağıma verdi
Nasıl doğum oldu anlamadım ama öncesi çok zordu o sancı çekmem çok zordu
Çok şükür bende yavrumda iyi Rabbim herkese nasib etsin 🤲🏻❤️☺️