tunahansmom şöyle canım kromozom sıkıntısı varsa hayatla uyumlu olmayan hastalıklar var down dese evet doğururrsun ama diğerleri maalesef yaşamıyor. Benim birinci bebeğim trizomi 18 den öldü karnımda 13 haftalıkken ve ikili test sonuçlarım felaketti şu an o 10 binde 1 olan kısımlar var ya sende de aynısı var baktım bende oralar 50 de 1 Di. En son artık ultrasonda ense çıktı 6. Mm her yeri ödem. Beyni ödem göğsü ödem. Zaten doktorlar direk orda bana sonlandır dedi yasal hafta dışında olmama rağmen direk kendileri teklif ettiler sen düşün. Benim bebeğim gibi olan vakalarda anne karnında çoğu ölüyormuş yaşayanlarda yoğun bakımda makineye başlı 3 4 sene dedi doktorum. Yani böyle bir bebeği doğurmanın anlamı zaten yoktu. Bebekten doğduktan sonra parça alındı genetiğe gitti ve kromozomu eksikmiş zaten hayata aykırı bir durum. Her yeri doğdu şişmişti yani. Vicdan azabı çok çektim ama yaşasa daha fazla acı çekecektim belki sütümü bile içemeyecekti bebeğim.. Allah korusun o yüzden böyle erken teşhis edilecek bir şey olunursa önlem alınır. Ama zaten senin bir şeyin yoktur ense vs güzel çıkmış diğer değerlerde normal içini ferah tut