BabyBlueee Semagurumi merhaba tekrardan aklıma bişey takıldıda sormak istedim 🤭 zorunlu sezaryende spinal yada epidural ücretini ayrı mı alıyorlar müsait olduğunuzda cvplarsanız çom sevinirim teşekkürler 🌺
Semagurumi BabyBlueee ayrı fiyat alıyorlar. Ama bilemedim. 2 bin önceden aldılar geri kalanı çıkışta.
Tgce_28 Ayrı diye biliyorum doğum ücretlerini yazan kağıdı almıştım orda epidural/ spinal: 2800TL / 4600 TL yazıyor. Ve bu fiyatlar değişebilirmis yeni yildan sonra
BabyBlueee Tgce_28 Bende aldığım kağıtta farkettim sormak istedim acaba zorunlu sezaryen içindemi geçerli yoksa isteğe bağlı sezaryenemi dahil diye
Semagurumi Eşim ödediği için. O konuyu tam bilemeiyoeum toplamda ne ödedik yarın sorar söylerim size 🥰
BabyBlueee Semagurumi Bende salı günü sezaryen randevusu aldım 🥺 37+5 günlük oluyır bebek ama sancılarım ve kasılmalarım var bebekte 50cm ve 3 kiloymuş Spinal dendi 15.800 tl toplam ödeme çıkardılar sanırım bu günden 5.000 ödedi eşim
Semagurumi BabyBlueee merhaba şimdi girebildim. Evet bizden de o kadar almış 🤭. Bu arada hayırlı olsun şimdiden. Rabbim sağ Salim kucağınıza aldırsın. Salıya kadar uzanın direnin benimde öyleymiş. Kafası baya aşağıdaymış hissetmedin mi diye sormuştu ama hissetmemiştim. Bugün dikişlerim için kontrole gideceğim. Bandajı çıkarmaya.
BabyBlueee Semagurumi peki nasıl hissediyorsunuz kendinizi, sezaryenden sonra neler yapmam lazım toparlanmak için
Semagurumi BabyBlueee BabyBlueee şöyle ilk ayağa kalktınız mı gerisi hal olunuyor ya. Bol bol yürüyün ben öyle yaptım. Yani sürekli yatmayın. Oturur pozisyonda çok durmamaya çalışın. Gaz en önemlisi. İlk gün gazınınız çıkana kadar aralıklı yürüyün. Aklınızda olsun büyük abdeste çıkamazsanız ona göre ilaç veriyor ki çekinmeden alın o da önemli. Ben korse falan takmadım. Bu arada sezaryende hemen süt gelmeye biliyor ki benim bu 2. Olmasına rağmen geç geldi 2 gün sonra geldi. Orda hemşirelerden mama isteyin getiriyorlar istediğiniz saatte istediğiniz zamanda getiriyor. Ben hastanede hem emzirdim hem mama verdim sütümde gelsin diye. Çok şükür şimdi biraz daha var. Bu arada bol su da için.
BabyBlueee Semagurumi tamamdır çok teşekkür ederim 🥰 sütüm şuan sıksam gelir hatta kendimde dokunmuyorum göğüslerime inşaallah sezaryen sonrasıda azda olsa gelir ikisinide kullanmış olurum süt ve mama şuan tek düşüncem bebeğimi görmek
Semagurumi BabyBlueee aklına takılan bişey olursa her daim yardımcı olurum ha bu arada kahve bitter çikolata Türk kahvesi yanında bulunsun ben ilk doğumda bel baş ağrısı çekmemiştim ama bunda maalesef bel ağrısı sırt ağrısı yaşıyorum. İnşaAllah sende olmaz ama tedarikli olmakta fayda var
BabyBlueee Semagurumi merhaba şuan hastanedeyiz yarın taburcu olucaz, ameliyat olmak zormuş o ortam soğukluk kendine gelme falan ama şuan iyiyim çok şükür dayanılmicak bir acı değil şuan yaşadığım ☺️
Semagurumi BabyBlueee ay çok sevindim hadi gözünüz aydın olsun Allah analı babalı büyütsün bende daha iyi toparlandım şükür işimi gücümü yapabiliyorum bir haftaya yakındır.
BabyBlueee Semagurumi Bugün çıkış yaptım daha yeni dikiş yerlerimde biraz ağrı var umarım bir kaç hüne atlatırım. Cumartesiye bebek doktoruna randevu verdiler nasıl geleceğimi düşünüyorum yürümek ölüm gibi 🥺 sezaryen zormuş
Semagurumi BabyBlueee evde mümkün olduğunca yürüyün. Ve bolca dinlenin bir kaç güne azalıyor ilaç olarak ağrı kesici verdi mi bana dikloron mu neydi onu verdi iyi kesiyordu. Antibiyotik kullanamadım ama alerjim olduğundan.
Tgce_28 Çabucak toparlanirsiniz inşallah ben ilk sezaryanimda birkaç güne toplamıştım kalkması yatması biraz zorluyordu ama ayağa kalktıktan sonra o kadar zor olmuyor. Hareket etmek bence sezaryanda en önemli şey
BabyBlueee Semagurumi evet banada aynısını verdi ağrı kesicinin. Bide bebeği iki gün sonra kontrole çağırdı elif sabancı çocuk doktoru
Semagurumi BabyBlueee bizim Gökmen taşkındı sanırım evet ilk hafta kontrolü var. Biz gittik 15 gün sonra çağırdı bi daha ki kontrole