Rabiagulcin ilk doğumum u anlattım size, şimdi 2.bebeğime 29haftalık hamileyim. Şimdi ilk doğumumun detaylarını anlatıyım😊 aslında negatif yanları olsada bence gayet pozitif bir doğumum oldu diye düşünüyorum, sonucu iyi olduğu için yani yavrumu her şeye rağmen sağlıkla kucağıma alabildiğim için negatif yanlarını önemsemiyorum es geçiyorum. 40+3teyken nişanım geldi, düzensiz sancılarım vardı ve ben onu nişan sandım ama kanamaya çevirdi bildiğiniz regl gibi kanama devam etmeye başladı ve ben beklemek istemedim korktum hemen hastaneye gittik yatışım yapıldı. Alttan ve karın üstünden kontrollerim yapıldı, nts de de az sancım çıkıyordu ama doğuma yeterli kasılmaların yok daha dedi doktor. Ama ters giden bişey yok gözlem altında kalcaksın dedi, bu şekilde 3gün geçti. Her gün düzenli aralıklarla ntsye girdim, en son tam 41haftalıkken düzenli sancılarım başladı hemen alttan açıklıgıma bakıldı 3cm açılmam vardı. Hemen lavman yapıldı, hemşire de küveti doldurdu ılık suyla, gir istediğin kadar kal rahatla gevşe dedi. O ara lavmandan dolayı bi kaç kez tuvalet trafiği ve sonra küvete girdim suda 1saat kadar kaldım. Çıktıgımda heycanımı stresimi kontrol edemiyodum istifar etmeye başladım 3saat geçmişti doğum için yatağa geçtim açılmama bakıldı 9cm olmuştu. Ama hala istifar etmeye devam ediyorum. Artık iyce halsiz düştüm çünkü mide iyce boşaldı, lavmandan dolayı bağırsaklar boşaldı haliyle artık gözlerimi açmaya bile dermanım yoktu ama doğum başladığı için elimden geldiği kadar doktorun yönlendirmesiyle ıkınabildiğim kadar ıkınmaya çalıştım. Bu arada açıklık kontrolunü yaparken hemşire suyumu patlattı yanlışlıkla🤦♀️ açılmamın 9cm oldugunu söylediklerinden 3saat sonrasında da yavrum doğdu ama son ıkınmalarda artık yapamıyodum gücüm yoktu ve bebeğimin nabzı düşmeye başlamıştı o yüzden hemen bi acele ettiler hızlandılar bi doktor tepeme kafamın üstüne çıktı, diğeri alttan kesiyi attı orda baya bi çığlık attım🙈 sonra 1-2-3ıkın dediler son gücümle ıkındım, tepemdeki doktor karnıma bastırıp bebeği ittti kafası çıkınca sonra alttaki doktor devam etti çıkardılar yavrumu çok şükür hemen döşüme koydu doktor yavrumu🥺 eşimde baş ucumda hem ağlıyoruz hem gülüyoruz çok değişik duygular😭 eşime iyi bak ağzına burnuna diyorum, karışmasın ve götürmesinler izin verme diyorum🙈 Sonra bebeğimi alıp yanda kontrollerini yapmaya başladılar, ben orda doğrulup bebeğime bakmaya çalışıyorum beni yatırıyorlar karnıma bastırıyorlar bastırıyorlar plesenta çıkmıyor🤦♀️ sonra oğlumu eşimin kucağına verdiler siz çıkın biz plesentayı çıkartcaz bayıltıp dediler çünkü çıkmadı bi türlü. Sonra bana narkoz verip bayılttılar o ara plesentayı çıkartıp dikmişler 1saat sürmüş sonra ben ayıldım eşim geldi bebeğimizle, odamıza geçirdiler bizi. Ben doğum sırasında 2litre kan kaybetmişim bana 2ünite kan verdiler. Ben 2-3günde toparladım tek tesellim ve motivem yavrumdan ayrılmayışım oldu🙏🥰 sadece beni bayıkttıklarında 1saat ayrı kaldık ondada hep babasında durmuş. Sonra evimize çıktık çok şükür öyle bir kavuşma hikayemiz oldu🥰❤️🙏