MASALMYRA Sezeryan la ilgili tavsiyeler alabilir miyim kizlar??Normal isterken sezeryan dedi doktorum da biraz gerginim :((
Yesim_Ercan MASALMYRA bi sor doktora sartmi belki bebek ters donmustur yada normal doguma dayanamaya bilirsin diyemi doktor sezeryan dedi zorunlu degilse sezaryan olma
SemraSnmezTuru MASALMYRA aynı durumu yaşıyorum. İçim o kadar huzursuz ve mutsuz ki. Aslında bebeğime kavuşacağım için mutluyum ama kendimi normal doğuma çok hazırlamıştım. Resmen travma etkısı yarattı bende. Benim de çatım darmış. Ebe saçı görüne görüne sezaryen e gidersin dedi. Bi aklım diyor normal için zorla. Ne yapacağımı şaşırdım. Ama psikolojik olarak iyi değilim. 20 sın de gel yatış yapalım dedi 😔
Esra8861 MASALMYRA senın le aynı durumdayız. 38.haftayım bende. 36 haftada catı muayenesi oldum bide bugun oldum. Doktor çatı kemiğin çok çok dar, bu sekilde imkansız dedi. Hocam dedim peki ben 100 sene önce olsaydım ozaman sezeryan mı vardı dedim, o da anne ve bebek ölümleri bundan azaldı ESRA dedi. Doktorum gercekten normal doğum yanlısı ama maalesef uygun değilim. Kanala girmemiş bebek yukarıda sanırım. Haftaya persembe sezeryan.
MASALMYRA Yesim_Ercan bebek 39.hafta bitti hala kanala inmemis bu sebebple artik kanala inmesi zor diyor doktorum tecrubelerine gore.Cunku alttan muayene yaptilar 2 kez,ama hic bebege ulasamadilar...
Sumeyyye Anestezi olarak spinali öneririm çünki genel anestesize uyandığınız zaman tüm acıyı aynı anda hissediceksiniz ama spinal olunca belden aşşası uyuşuk olduğu için his yavaş yavaş geliyo yani ağrıyıda yavaş yavaş hissediyosunuz zaten ilaç vs veriyolar ağrıyı kesmek için.
HalisEbruoban Sumeyyye canım ben genel oldum hıc dedıgın gıbı olmadı ıkı gunde ayaklandım doktorum agrı kesıcı verdı ıcmem ıcın hıc ıcmedım bıle ucuncu gun spınalde bel agrısı bas agrısı bulantı falan oluyo bende gıcbırı olmadı
melkebtt MASALMYRA neden sezeryan dedi riskli bir durum mu var yoksa dr kolaya mi kacmak istiyor bunu bilmek lazim oncelikle eger riskli bir durumunuz yoksa kabul etmeyin derim normal dogum yapmak her kadinin hakki ve normal olanida bu risk yoksa buna dr kendi kafasina gore karar vermez ozel hastaneyse zaten uzerine irdeleyin derim
Newmomy MASALMYRA Sezaryenden neden bu kadar çekiniyo herkes? Normal doğumda ne yaşıcagınız belli değil belki onda da dikiş olcak belki o agrıyı cektikten sonra sezaryn olcaktınız? Normal doğumda cok korkunc
SemraSnmezTuru Newmomy ama en azından normal evet onda da sıkıntı olabiliyor bazen çok zor doğumlar oluyor. Mesela arkadasıma 25 dikiş atıldı. Ama yine de sezaryen li birine gore daha cabuk iyileşti. Ömür boyu orda bi iz. Bende normal gorunurken sezaryen e dondu. Hıc istemiyorum. Ama yapacak bişey yok. Doktor ne diyorsa o olacak mecbur.
Newmomy SemraSnmezTuru benim yakınımdaki herkes sezaryn oldu ve bir tane problemlisine rastlamadım hepsi de ertesi gün ayaktaydı ve neşeliydi. Dikiş meselesine gelince zaten çamasırın altında kalan bir yerde kaç kere görüyoruz oramızı:) ayrıca artk cok estetik dikişler atıyolar iz zamanla kayboluyo. Normal doğumu cok kötü atlatıp psikolojisi bozulan ve ikinci cocugu yapmaktan çekinenleri biliyorm iki doğum şeklinin kıyaslanmasına cok karsıyım kişi kendini neye hazır hissediyosa doktor ne uygun görüyosa o olmalı
HalisEbruoban MASALMYRA canım komposto ıc kayısı ıcersen hem tuvalete rahat cıkarsın hemde sut arttırıyo bol bol yuru yatma yuruyunce cabuk toparlanıyosun
Polo MASALMYRA başka bi dr a daha gözük ? Aynı şeyi söylerse, kendi dr da sezryn ol. Arkadasımada aynı sen gibi sezryn dedi Başka hastane gitti Sezryn diyen sırf para için öyle demiş oldugu anlaşıldı Sonra başka doktorda normal doğurdu :)
Newmomy Polo Benmde anlamadığım şu az önce bi postta da okudum üni hocaları para için büte bırakıyo doktor para için sezaryen yapıyo. Allah aşkına bu insanlara aldıkları maaş yetmiyo mu sanıyosunz iki meslekte de para için insanları degersiz kılacaklarını düşünmüyorm su genellemeleri bırakın artk. Ufacık bi risk varsa cocuk dönmemişse çatı darsa doktor nasıl normal yapsın. Benm kuzenim yurtdışında doğm yaptı ve ille de normal doğuma zorladı bebeği sonuç bebek kalca çıkıklığı ile doğdu aylarca alet kullanarak yaşadı. Gecti cok şukur ama onu yaşamak hiç bir anne baba istemezdi. Normal normal diye bagıracagınıza doktorunuza güvenin biraz yemin etmiş hiç bir doktorun para için sezaryen dicegini sanmıyorm varsa da öyleleri oranı cok düşüktür
MASALMYRA Newmomy kesinlikle harikasin,tarafsiz olmasi lazim,doktorum zaten ebe de dahil alttan muayene ettiler yok hic ulasamadilar bebegin kafasina...napiyim yani neden niye zorluyorum??