Mrvkrc Hanimlar benim sin adet gunum 5 kasim hesaplarima gore bebek 5 haftalik fakat benim yumurta catlamam 19 kasimdi ve o gun tuttuguna eminim simdi benim 5 kasimdanmi hesaplamam lazm 19 kasimdanmi
mom02636 Mrvkrc adet tarihine göre hesaplanır canım yumurtanın çatması bebeğin tutması ben su günde tuttuğuna eminim desende rabbimin bileceği iş doktorlar bile bilemez ne zaman tuttuğunu oyuzden son adet tarihine göre hesaplanır
bibik Mrvkrc benim son adet tarihim 18 marttı hamile olduğumu 13 mayısta öğrendim ve doktor öğrendiğim gün 6hafta 4günlük dedi adet tarihimi sormadan. Bu durumda bebiş 18 marttan değil 28 marttan hesaplanmış oldu demek ki hep adet tarihine göre söylemiyorlar
erda Mrvkrc benim için çalışabilir raporu açısından önemi olduğundan bu kadar inceledim erken izne çıkmak istemiyorum doğumdan sonraya vakit kalsın istiyorum
Gamzeciks Mrvkrc son adetinin basladigi tarihe gore hesaplaniyor. Fakat kalp atislarini duyduktan sonra 3 gun eksik soyledi doktor. Dogru tahmin kalp atislarini duyduktan sonrakidir dedi. Amann 3 ün 5 in hesabini yapmayalim :D
YsmnNuh Geç döllenme olduysa eğer adetten hesap yapılmıyor ilk ultrason muayenesine göre doktor söyleyecektir hesaplamanizi... benim adetim 26 şubat ama geç döllenme olduğu için adeti 14 mart olarak saydı doktorum.
Mrvkrc Tabiki Allah bilir ne zamn oldugnu ama bn cok emin 19 kasimdan sonra oldu bu durumda doktor adetimde hesaplarsa hep 2 hafta fazla soyleyecek
erda Mrvkrc bende sizin gibi hesap yaptım adet tarihim 26/09 ilişki tarihim 09/10 ( bu tarihten öncede sonra da eşim şehirdışındaydı geldiğinde hamileydim ne zaman hamile kaldığıma adım kadar eminim ) 26/10 yerleşme kanamam oldu doktora adet tarihimi 09/10 olarak söyledim fakat yanlış hatırlıyorsun bebek daha büyük dedi doktora gittiğimde adetime göre 7 +3 günlük ilişkime göre 5+3 günlüktüm ve kalp atışını duydum
dunyam3105 erda ben izin olarak şöyle biliyorum doğum izni 40hafta olarak düzenleniyo ya mesela 41-42 haftada doğan bebekler var öyle olduğu zaman 40hafta sonrasını iznine ekleme yapılıyor diye biliyorum
dunyam3105 Bu hafta denilen şey bence spermle yumurtanın birleşimi değil ilk adet tarihinden sonra yumrtamız olgunlaşmaya başlıyor haliyle o yumurta yaşımız hafta oluyo
erda dunyam3105 malesef öyle olmuyor 32 haftada çalışabilir raporu alınıyor 37 haftada mecburi izne ayrılıyor 37.haftadan sonra 16 haftalık izin hakkı var Doğumun kaçınca haftada olduğunun önemi yok kanunen malesef böyle
dunyam3105 erda benm bi arkadaşım da 37de izne ayrıldı ama 41de doğum yapmıştı ordaki 1 haftayı iznine eklettiler diye biliyorum doğum belgesi ile ama tekrar sormak gerek
Gokkusagivemucize Zaten normal bir gebelik 38 ila 42 hafta arası sürer. Doktorlar da bunu biliyor ve buna göre bekleyen doktorlar var. 40 hafta oldu günüm doldu diye bir durum yok aslında.
erda dunyam3105 ben mali müşavirim şuana kadar böyle bir şeye rastlamadım farklı bir uygulama geldi ise de haberim yok açıkçası kanuna baktığımda da dediğiniz gibi bir şey göremedim daha önceden erken doğum olursa izinler doğum sonrasına eklenemiyordu daha sonradan torba yasa ile düzenlendi artık eklenebiliyor.
Smiley87 Mrvkrc haklısın canım biraz kafa karıştırıcı olabilir ama son adet tarihine göre hesap yapılıyor , ultrason da öyle hesaplıyor, asıl sen yumurtlamaya göre düşünürsen kafan karışır