Selam kızlar ilk doğumumdu beni neyin beklediğini bilmeden korku doluydum, doğuma hazırlık eğitimi aldım tüm korkularımı yendim ancak bebeğim 2hafta geriden geldiği ve suyum azaldığı için dr planlı sezaryen yapmak istedi. Hafif kolestaz vardı kaşıntılarım çoktu ve çok minik 3cm miyomum vardı, tüm bunlar tek başına normal dg engel olmasa da hepsi birleşince risk oluştuğu için kabul ettim 12 Ekim aç gel dedi, hiç stresli ve panik değildim bir an önce bebeğime kavuşmak istiyordum gece sürekli wc kalktım sabah oldu karnım aşırı düz hissediyorum hafiflemişim gram ağrı ağırlık yok neyse gittik açım yatışım yapıldı ve gece çıktığım her wcde suyum aka aka bittiğini öğrendik, dr tam zamanında gelmişsin planlamasam da acilen alırdım suyun tamamen bitmiş dedi. Forumda bol bol dğ hikayesi okumuştum ve öyle kolay sezaryenler vardı ki asla kendimi kötüsüne hazırlamadım ve ameliyathanede doktorlarla o kadar muhabbet ettik ki çok sakinsin harika dediler, daha önce Alman hastanesinde tercüman olarak çalışmıştım çok ameliyata şahit oldum korkmuyorum dedim. Ama bir uyandım ki sormayın odaya getirdiler ama susuzluktan ölüyorum anestezi bünyeme çok ağır gelmiş ve gözlerim morarmış halde kendime gelmişim. Hemen ilk sütü bebeğe vermeye çalıştılar ama ben baygın gibiyim bebeğe bile bakamıyorum neyse o an başladı benim zorluklar gaz sancıları ağrılar aldı başını gitti dr beni öyle görünce ağrı eşiği çok düşük morfin verelim dedi ve en ağır ağrı kesiciyi verdiler, tam 11 saat sonra hemşirelerle ayağa kalktık yürümek ve dikiş ağrısı değildi beni zorlayan tamamen gaz sancısı yürürken acı hissetmiyorum gaz sancısı o nasıl bir şeydi ve ben anesteziyi atana kadar o sancıyı çektim ayağa kalkamadım iki gece hast yattık beş gün sonra tek başıma ayağa kalkabildim. Ama o beş gün çok zordu hem eşim hem annem baktı bebeğim biraz küçük 2500 kaldı ödem gidince ama çok iyi 16. Günümüz epey toparladık, o acıyla keyfi sezaryen yapanlar kendine kıyıyor falan demişim velhasıl kolay bir şey yok ama acı eşiğine ve bünyeye bağlı daha çabuk toparlamak veya daha ağır geçirmek var eğer anestezi sizi yormaz ve hemen gaz çıkarabilirseniz sezaryen gayet dayanılabilir ama benim gibi onca hoşafa çaya suya rağmen çıkamazsanız biraz geç iyileşiyorsunuz ama hepsi geçiyor sonra mis kokulu yavrunuzla yepyeni bir hayat başlıyor 🌸 hassas içerik diye uyardım korkusu olan okumasın diye ama bence gayet pozitif anlattım☺️ hepinize güzel kolay doğumlar dilerim🌸