Papatyam17 Kızlar ne kadar doğru bilmiyorum bizim buralarda 40 çıkmadan bebek ve anne evde yalnız kalamaz derler sizce doğru mu bu eşim gece vardiyasina işe baslayacak ama biz yalnız kalamazmışız bugün tam 20 günlük olduk
Eyaa Papatyam17 mecbur kalınca öyle de bi kalınıyor ki 😅gece değil ama sabah çok erken gidiyordu eşim ki yine aynı olucak yanımda kalacak başka da kimse yoktu kalıyordum ben
hunilimom Papatyam17 mecbur kaldım ilk doğumda 1 hafta sonra eşim gece gitti ikincide 20 gün sonra mecbur gitti baş ucuna kuranini koy oku duanı yat hiç bişe olmaz hatta annem şey dedi bana eşinin atleti felan kokusu olan biseyi yastığına köy yada yastığın altına çengelli iğne eskiler öyle yaparmış
ececan2006 Papatyam17 bence eskilerin bu soyleminin altinda lohusa kadinin hormon dengesizligi var. yani kimi oyle lohusalik geciriyor ki kendi bebegini bogmaya kalkiyor, balkondan atmaya kalkiyor cunku hormonlarimiz bir iniyor bir cikiyor. Lohusalik da bu demek zaten , onun icin yalniz kalmasinlar diyorlar bence mantikli aciklamasi bu kimsenin musallat olacagi yok bence. Kendinize guveniyorsaniz kalin tek basina dunyada milyonlarca tek anne yasiyor.
Melike_4949 Nas Felak Ayetel Kürsi ihlas süresi 41 kere okuyup üfleyin baş ucunuza Kur’an’ı Kerim koyun birşey olmaz Allah’ın izniyle 🤲
lilasmom_ Eski hurafe canım bunlar, dünyada o kadar kadın doğum yapıyo herkes tek başına kalıyor da bir bizim ülkedeki kadınlara mı bi şey oluyor? Odanızda Kuranı Kerim bulundurun, kalbinizi ferah tutun, Allahın izniyle bi şey olmaz
Egemoms1303 Melike_4949 ezberden zaten okunur kur an yüzünden de ayet ayet dokunmadan da okunur. Kurandan okumayı bilen ezbere de bilir gibi geliyor 🙂 Genelde ezberlenen sureler 😊
Fatmakrnc Papatyam17 benim esim askerdi annem çalışıyordu bana bakicak kimse yoktu hep yanlizdim çok şükür hiç biseyde olmadı ama başucunda hep kuranı kerim vardı sürekli Ayetel Kürsi okudum
bademafc Tamamen geçmiş zaman hurafeleri. Eski şaman inanışları. Ne olabilir ki ne gelecek başınıza? İçinizi ferah tutun
Asyos34 Papatyam17 aman ne olucak boşver insanlardan kork başk bişeyden değil dua et bebişinle pandemide hep yalnızdım
269522 Papatyam17 kalabilirsiniz bende kaldım :) ki ben inanılmaz korkak biriyimdir ayetel kürsi muhafaza niyetiyle olduğu için okuyabilirsiniz :) Bismillahillezi la yedurru ma ismihi şey un fil ardi vela fissema ve hüvessemiul azim Bu dua korunma duası evden çıkarken korktuğum da vs okurum ne korkum kalır ne bişey Allah’ın izniyle :) ayrıca bebekle ilgilenmekten uykusuzluktan gün nasıl geçiyor anlamıyorsun bile canım
Didem97 Papatyam17 benim eşim işe öğlen 4-5 gibi gidiyor gece 3 de 4 de geliyor dogum yapali 3 hafta olucak hep yalniz kaldim Allahin izniyle bir sey olmuyor dualarınızı edin Rabbim korur :)
Kiwitoveannesi Papatyam17 eşim subaydi 10 gunluktuk görev çıktı 1 ay gelmedi bebeğimle kaldım ailem uzakta kimse gelemedi kuranı koydum baş ucuma oğlumla yattık hep okudum dua annem demisti koy diye yastığımın altına makas koydum
Vandb Papatyam17 ben çok kaldım gündüzleri genelde tek başımaydım akşamda kaldığım oldu yalnız. Kafanızı çok kurcalamadım bence keyifli vakit geçirin başbaşa 😍
Melike_4949 Egemoms1303 Kur’an’ı Kerim okunmaz ama dua okuyabilir Kur’an’ı Kerimi bir bezle tutup baş ucuna koyabilir
B5- Papatyam17 Beni o kadar korkuttular ki tuvalete bile giderken korkuyordum Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz sen dua et odadan odaya besmeleyle gir hiçbir şey olmaz