Umutbatum Merhabalar 😔 biz dün detaylı ultrasona girdik herşeyimiz normal cok şükür ama ense kalınlıgı biraz fazla cıktı 2 li testte de ultrason ölçümleri normal sadece testte düşük bi risk cıkmıştı doktorum birşey olacagını sanmıyorum dedi fakat detaylıds ense kalınlıgı cıktı 😔 detaylıya girdiğim doktorda tel başına bir anlama gelmez ama istiyorsan amnşyosentez vs free dna varmış onu yapalım dedi ben hiç birini istemedim ama içime nş kurt düşürdü sizce bebeğimde bş sıkıntı varmıdır böyle bir olay başına gelen var mı 😔😔 20+4 haftalığız
Umutbatum Efil canım ikili testte inan tam hatırlamıyorum ama cok düşük bş riskti detaylıda sadece ense kalınlıgı 6 mm dedi ikilidr ultrason ölçümleri normaldi bi sıkıntı yoktu
Deletedmom58 Doktorunuzunda dediği gibi tek başına bi anlam ifade etmez. Mesela burun kemiği görüntülendiyse muhtemelen bebeğin duruşundan yada cihazdan kaynaklı fazlada çıkmış olabilir. Eğer içiniz rahat etmiyorsa başka bi kurumdan bir kez daha detaylı ultrason yaptırın oradada aynısı denirse diğer testlere öyle karar verirsiniz.
Airsoft Bebeğinizde bir sıkıntı olup olmayacağını bizler bilemeyiz.Burada kimse kadın doğumcu değil.Amniyosentez veya Prena test yaptırabilirsiniz. (Kan Alımı) PrenaTest için alınan örnek, Almanya’daki LifeCodexx laboratuvarında işleme alındıktan sonra ortalama 12 gün içinde net sonuç size ve doktorunuza ulaştırılacaktır. Oluşan şüphe çok yüksek doğruluk ile giderilecek ve gereksiz işlemler önlenecektir.
Umutbatum Airsoft inanın bende sizdem net birşey istemiyorum ilk gebeliğim ve korkuyorum böyle birşey başına gelen varsa sağlıklı doğumlar yaptılsr mı öğrenmek istiyorum
Deletedmom58 Umutbatum Down sendromlu bebeklerde burun kemiği olmaz ve beraberinde ense kalınlığı olur o yüzden eğer varsa ve gelişmişse içinizi ferah tutun muhtemelen ölçümde bi problem olmuştur.
Airsoft Umutbatum Bence bir daha işinde uzman ve ultrason cihazı iyi net olan bir özel doktor'a gidin içinizi rahatlatın.
Nesli2101 Az önce bende doktordan geldım 2,3 dedi korkuttu bni ikili testte yaptırmamıştım içime şüphe düştü
Cansu10 Umutbatum 11 14 haftalarda ölçülen ense kalınlığı önemli canım 20. Haftadaki ense kalınlığı çok önemli değil demişti bana doktor 20.haftada sınır 6 mm sizin kaç çıktı
nesoo12 Umutbatum ay canım banada 7 ay boyunca down sendorumlu dedıler ense kalıngılı yuksek cıktı şükürler olsun oyle bıse yokmus dogum yaptım oglum 4 aylık maşallah korkma yanı 2 lı temız cıktıysa sıkıntı yok