Minigiim-vebenn52 merhaba ben 14 Temmuzda doğum yaptım, sancım yoktu o yüzden suni sancı ile başlattılar doğumu (dil altından bir hap verdiler ve sancılarım giderek arttı), serviks yumuşamış ve açılmam hızlı ilerliyordu, yaklaşık 4-5 saat ağrı kesicisiz suni sancıya dayandım fakat doğum gerçekleşmedi (bebeğin boynuna 2 kordon dolanmıştı fakat bizim haberimiz yoktu kordondan). 4-5 saat sonra yorulunca epidural istedim (epidurali takarken sancı ile birlikte sabit durmak çok zordu keşke en başında taktırsaymışım, muhteşem bir şey) 3-4 kez bebeğin kalp atışları 140 tan 70 e düştü doğum sırasında, doktorum bebeğin kalp atışlarından anladı bebeğin boynunda kordon olduğunu. Doktorum hiç panik yapmadı bana da yaptırmadı normal doğuma engel olmadığını söyleyerek beni rahatlattı, (bu arada bebek anne karnında strese girip kakasını da yapmış). Ben yurtdışında doğum yaptım belki Türkiye de olsam doktor hemen sezeryana alacaktı beni. Bebeğin kalp atışları monitörde izleniyordu sürekli eğer acil bir durum olursa hemen sezeryana alacaktı beni ama çok şükür gerek kalmadı. Bebek 3200 gr olarak 40+1 de sağlıklı bir şekilde doğdu. Kakasını doğum sırasında strese girip yapmış ve hiç yutmamıştı, bu sebeple yoğun bakıma da girmedi.