Doğum yapalı 4 ay oldu 😊 bende sizinle eksik aldıgım yada fazla veya gereksiz oldugunu deneyimlediğim eşyaları paylaşıyım fikir olur belki🙏🏻
Oncelikle 10 tane zıbın almıstım asla ama asla yeni doğdugunda yetmiyo bence en az 30 tane olması lazım helede kış bebeğiyse ve kurutma makineniz de yoksa surekli kıyafet yıkasanız bile kurumasını bekliceğinizden zor olur bildiğiniz eziyete dönüşüyo.
Olarak patikli tulum asla almayı . 2 gun sonra olmuyo bence asırı gereksiz hiç giydiremedim.
Olarak 1 numaralı bez çok almayın bence bittikçe alım çünkü 1 numaralı bezi birden geçiyolar 2 ye oyuzden anlamıyosunuz hani bi 100 tane okey ama yeterli gelmezse bir tane daha alırsınız bence. Bide eğer 4 kg nın uzeri doğarsa 1 numarayı aşırı az kullancaksınız. Ben 2 hafta kullandım 3400gr doğdu bizimki.
Olarak en kullanışlı kıyafet altı patikli pijama ustu de kraveze gelen hırka gbi ustler çok çok iyi hep onlardan kullandım gittim aldım dogunca:) eğer kış bebişiyse içine atlet şeklinde zıbın onun ustune uzun kollu zıbın onun ustunede kraveze olandan misss:) alt olarak onları patikli almaya cekinmeyin beli lastikli oldugu için boyu uzasada onlar oluyo ilk etapta beli gogsune kadar geliyo snra yavaş yavas buyudukce bel kısmına dgru iniyo:)
Olarak yaz bebeğiyse yada bahar bol bol müslin örtü alın buyuklerinden en çok onlara sarıyosunuz min 6 adet alın. Kucuklerinden de alın onlarıda yatırcagınuz yere mesela reflu yatagının ustune falan serersiniz. Ama kış bebişiyse bol boll battaniye alın. İkisinide bol diyorum çünküü yeni doğduklarında çok sık çiş kaka yapıyolar ve surekli çişleri kakaları dışına tasıyo ama surekli yani oyuzden sardıgınız battaniylerde surekli kirliebiyo. Penye battaniye min 5 adet olmalı.
Kış bebeişler için polarlı yelek tavsiyem yaz bebişleri için penye yelekler tavsiyem.
Agız mendillerine çok abanmayın ilk zamanlar çok kullanılmıyo biraz daha buyudugunde salya akıtmaya başladıgında yetiştiremiyosunuz. Ondada müslin olanları tercih edebilirsiniz.
Yeni doğan hastane çıkışı iki tane alabilirsiniz ama daha fazlasına asla gerek yok cunku hemen kuculuyo bir tanesini dogumdda hemşirelere verirsiniz o zaten daha giydirilmiyo kanlanıyo falan. Diğerinide hastaneden çıkarken giydirirsiniz:)
Takım şeylere çok girmeyin çünkü gerçekten giydirilmiyo ve ilk zamanlar ne buluyosanız o an ne temizse onu geçiriyosunuz çocugun ustune:) ve genelde hep aynı renklerde olsun ki takım olmasa bile uyumlu gozukur en azından :)) ben rengarenk almıstım cocuk gokkusagı gbi geziyodu evde:D
O törpüler bi işe yaramıyo valla çok ince oluyo tırnakları sert olmadıgı in torpuyle çok zor tırnak makası candır cok derğn olmadan ucundan ucundan kesersiniz.
Kalın battaniye 2 tane olsa kafi bence kış bebeişleri için ya bebişleri içinde hastane dogumhane yada ameliyathaneye kalın battaniye istyo bilginiz olsun bir tane sizde hastane çantanızda bulundurun yaz diyip almamazlıl yapmayın. Yaz bile olsa gerçekten bebişler ilk 2 hafta usuyo ve hiç terlemiyolar.
Eğer normal dogum yapcaksanız 3 tane sezeryan dogum yapcaksanız 2 tane gecelik alın serzeryanda alt ust şeklinde pijama takımı ama normal dogumda bir tane mutlaka elbise şeklinde geceliğiniz olsun sancı çekerken yada dogum oncesi diyim en kullanışlı o oluyo surekli açıklık muayenesi yapıldıgı için diğerleri zor. Ve yanınızda mutlaka tshirt atlet falan koyun doğum snrası aşırı bir ter atıyosunuz helede emzirirken yok boyle bir ter yedek iki tshirt 2 atlet mutlaka koyun pamuklu olsun.
Dogum oncesi ve sonrası depend giyiliyo 1 paket bulundursanız yanınızda yeterli dogum oncesi yok su geliyo yok kanama başlıyo falan gerekli mutlaka alın buyuk alın ama bacak kısımları dar oluyo cunku rahat edersiniz. Dogum snrasıda 2 gun giydim ben sonrasında cok giyilmiyo cok rahat bişey değil çünkü kaşındırıyo falan
Eve geçtiğinizde kullanmanız için lohusa pedleri var e bebekte satılıyo efsane guzel ondan almanızı tabsiye ederim kalın ve yumusacık ondan 2-3 paket alın içinde az oluyo cunku
Bestlak damlayı hastane çantanıza koyun mutlaka direk içmeye başlıcaksınız süt arttırması için.
Bebişe kenar kısımları lastikli şapka mutlaka olsun diğerleri kayıp gidiyo en guzeli lastikli olanlar.
Biberon genelde gerekmiyo ama siz bulundurun yanınızda ozellikle sezeryan dogum yapanların hemen sutu gelmiyo cunku genelde.
Mamada alın derim yanınıza bir tane genelde hastanede aptamil alın diyolar ama biz butun mamaları denemiş ebeveyn olarak hipp organik combiyotic oneriyoruz:)
Emzik ilk 1 hafta vermeyin meme ucu şaşkınlıgından dolayı diyolar ama verdim şimdi aşırı rahat ettim:)) o tamamen sizin tercihiniz
Islak mendil stoklayın cunku surekli alcaksınız surekliii:) ben hiç pamuk kullanmadım yenidoganlara özel ıslak mendiller var onlarda ıslak pamuk gbi bişey zaten ondan kullandım babyturco nun cokta memnun kaldım valla ugrasmadık pamugu ıslat bilmemne tabi yine siz bilirsiniz.
Çorap çok fazla almayın ayakları cabuk buyuyo yeni dogan corap 5 tane yeter onlar kirlenmiyo zaten.
Patik yenidogan için bulabiliyosanız alın ama genelde olmuyo buyuk geliyo kış bebişiyse alabilirsiniz 2 tane
Peluş tulum almayın giydiremiyosunuz yenidogana birde onlar toz tuttugu için allerji yapabiliyo cok onerilmiyo biraz daha buyudugunde annesi:)
Uzun kollu zıbın kış bebeişleri için 20 tane bulundurun
Havlu iki tane alın bence
Lif şampuan ve vucut losyonu (nemlendirici) cok ihityac. Ama kuvet için bilemiyorum biz sadece işk banyosunda kullandık snrasında orda bana yıkamak çocugu cok zor geldi hep kucagıma alıyom birlikte giriyoz dusa oyle yıkıyorum aşırının aşırısı rahat oluyo hemde ten tene temas on numara ;)
Ben park yatak almadım beşik aldım meltemin kral beşik diye geçiyo bakabilirsiniz çok memenunum her yere gidiyo yukseliyo alcalıyo anne yanı oluyo hemde sallanıyo bence aşırı kullanışlı hemde estetik goruntusu var. Park yatak bence gereksiz. Benim aldıgım beşiktede 2-3 yasına kadar yatar.
Puset onemli bebek arabası keza oyle
Yenidogandan sonra alcagınız kıyafetler için 3 aylık çok çok az alın eger mumkunse 3-6 ay alın onlarıda 2 aylıkken giyoyolar sadece bakın şuan bizimki 4 aylık ve 9-12 giyiyo oyuzden asla kendi ayının kıyafetlerini almayın 3. Aydan itibaren inanamıcaksınız gelişimlerine.
Birde 32 haftalıkken max cantanızı hazır edin allah korusun erken dogum riskine karşılık cunku 32 den snra herşey mukemmel giderken işler bi anda değişebiliyo ve siz ne oldugunu anlayamayabiliyosunuz bile :)
Aklıma gelenler şimdilik bukadar. Dogumdan snra bu uygulamayıda hiç açmamışım onu farkettim bi yuhaf hissettim :) umarım tum annelerimin hayatları boyunca unutamıcagı guzellikle bir dogum hikayeleri olur diyorum ve hepinizi sevgiyle kucaklıyorum annelerim:))