İsteğe bağlı sezeryanla doğum gerçekleştirdim her duyan bir sürü yorum yapıp bir sürü göz korkutucu şeyler söylese de kimseye kulak asmadım hep pozitif düşündüm ve öyle de oldu.
Normal doğuma psikolojik olarak kendimi asla alıştıradım ve sezeryana karar verdim.
Günümüz geldi güle oynaya ailemle birlikte hastaneye geldik yatışım yapıldı doğumhane kısmına alıp hazırlığa geçildi damar yolu açıldı kan alındı ve nst çekildi, sonrasında saatim geldi ve ameliyathaneye alındım
Spinal anestezi oldum ben öyle söylenildiği gibi abartılacak hiç bir şeyi yok çenemi göğsüme yaslamamı ve ellerimi diz kapağıma uzatmamı söylediler iğne gerçekten hiç canımı yakmadı yavaş yavaş ayaklarıma sıcaklık geldi zaten sonra sontamı taktılar ve doktorum geldi ameliyat başladı sadece elleriyle konuşları hissediliyo ama acı 0 ve bahsedildiği gibi dokunuşlar beni rahatsız etmedi bebeğim 5 dakika da çıktı bu arada başımda ki hemşire sürekli benim heyecanımı yenmem için benimle sohbet ediyordu evet bebek çıkarken baskı uyguladılar göğsüme bir öküz oturmuş gibi hissettim nefes zor alıyormuş gibi ama buda abartılacak bir durum değildi çok kısa sürüyor zaten sonra bebeğimi gördüm ve giydirmek için götürdüler daha sonra kanama kontrolü yapıcaz dediler yine baskı uyguladılar yine göğsümde bir ağırlık hissettim sonra dikiş ve 30 dk da ameliyatım bitti direk odama aldılar 4 saat sonra falan uyuşukluğum tamamen geçmişti önce çorba verdiler sonra ayağa kaldırdılar ayağa kalkmam çok kolaydı canım yanmadı ⅔ kez yardımla lavaboya gittim sonrasında hep kendim gidip geldim çıkana kadar bebeğimle kendim ilgilendim bol bol yürüdüm uyuşukluk geçince ağrım oldu ama regli ağrısı gibiydi baş ağrısı çok oluyor diyorlardı bolca neskafe almıştım yanıma ama hiç baş ağrım olmadı olanlar için neskafe içmeleri tavsiye ediliyor ertesi günü taburcu olduk eve geldiğimde de hiç yatmadım evet dinlendim ama yatmadım tek tavsiyem bol bol yürümek sadece sabahları uykudan kalktığımda zorlanıyordum kalkarken oda uzun süre yattığım için ne kadar yatarsanız gün içinde o kadar geç iyileşirsiniz diye düşünüyorum ben bebek gibi bir doğum ve lohusalık geçirdim darısı tüm gebelere pozitif düşünün pozitif olsun🩷 Tekrar doğum etsem tekrar sezeryan olmak isterdim