Selamün aleyküm arkadaşlar 😊
Çok kararsızdım anlatıp anlatmama konusunda ama belki birine faydası olur, fikir edinir diye anlatmaya karar verdim.
37.hafta itibariyle hem izne ayrılmış hem ha bugun ha yarın dogurcam telaşesi içinde beklemeye başladım. Hiç bir belirtim olmadı. Nstlerim hep temizdi. 39.haftada artık streslenmeye basladım. Hem bebegim kakasını yapar mı korkusu hem suyu biter mi hem yakınlarımın sezeryanla ol doğum komplikasyonları çok fazla işte suni sancı cekiceksin üstüne sezeryana girebilirsin gibi iyice strese sokan cümleleri derkeeen 39+6 da rutin kontrolde doktorun muayenede rahim ağzın yumuşamış cümlesi beni motive etti. Çünkü bir kaç gündür çok fazla hurma ananas yiyip adaçayı içiyordum. Hiç işe yaramaz gibi geliyordu ama şükür sonunda 1 tanede olsa iyi birşey duymuştum. O gün akşam yaklaşık 6km yürüdüm aptdan merdivenleri yürüyerek çıkıp çıkıp indim. Bol hurma yedim uyudum. 40+0 tekrar kontrole gittik. Nstde ilkkez benim hiç hissetmediğim sancılarım çıktı. İnanamadım. Doktor muayene etti 2cm açıklık dedi. Hemen yatış verdi. ŞOK OLMUSTUM. Hiç ağrısız 2cm olmasına cok sevindim. Hemen eve gidip eşyalarımızı alıp aileleri alıp hastaneye geçtik..
Ben hariç 2 annede çok stresliydi ben başıma gelicekleri bilmediğim için çok mutluydum. Normal doğum için beni sancı odasına aldılar ebe geldi tekrar kontrol ettiler 3cm olmuş. Ben diyorum acı eşiğim çok yüksek heralde 3cm oldu hala hissetmiyorum. Suni sancı başladılar hafif regl agrı gibi kramplar giriyor. Eşimle koridorda dolanıyorum. Tek bildigim Çömelme hareketini yapıyorum. Zaten hiç birsey bilmiyorum öyle hazırlık yapmadım inanın nefestir harekettir.. Neyse ebeye dedim epidural istiyorum kac cm de oluyor 4 5 te takılır dedi. Bana daha çok gaz geldi eşime diyorum yürüyelim az kaldı 1 cm nedir yani. O ara kontrole doktorum geldi. Gelmişken tekrar muayene edelim dedi çok güzel çok güzel ebeye suyunu patlatalım dedi. Asıl sancılarım suyum patlayınca ve ona eşlik eden suni sancıyı yüksekten vermeye başlalarıyla yaşadım. Çok çok çaresiz hissettim. Akılsız kafam epidural desene sancılarım dayanılmaz olmaya başladı benim aklıma geldi dedim ebeye epidural takın. OLMAZ artık dedi 7cm oldu doguruyorsun taksada tutmaz kızım baştan niye demedin dedi benim söylediğim ebe diğer ebeye söylememiş maalesef. Suyum bosalinca birden 7cm oldum bildiğin canlı canlı her anını hissettiğim bir doğum oldu.. Sürekli beni sezeryana alın ölüyorum esime sarıldıgım aglamaktan nefes alamadıgım anların sonunda dogumhaneye dediklerini duydum. O ıkınma dedikleri refleks geldi ıkın dediler ya ben hic bilmiyormusum ıkınmak ne nasıl yapılır izlediğim bir kac videoda çeneye daya asagi doğru ittirdigini düşün diye bir video izlemistim onu yapmaya calisiyorum ama karnım taş gibi oldu sancım var bir tuhaf sey ter içindeyim dokturum geldi ona anlattilar yaptiklarini doktorum bir kaç kesi yaptı sanırım ama sonra ıkınmayla birlikte çocuk cart diye çıktı. Şükür dedim basardın kizim hala inanamıyorum evladım kucağımda..💙
Ay bitti sanıyorum ama dikiş o kadar uzun sürdü ki. Asla bilmiyorum hala kaç dikisim var iç dış yirtilmalarim oldu şimdi iyileşme sürecindeyim. Evladım iyi oldukça rabbim güç veriyor hemen ayaklanıyorsun gerçekten çok şükür🌸 sormak istedikleriniz varsa buyrun😊