Zeynepimmm sağlıklı doğumlarınız olsun inşallah gerçekten korkmayın bana hak vereceksiniz. Bende hamileyken doktora sonuç göstermek için hemşire eşliğinde doğumhaneye çıkmıştım ve Doğuma denk gelmiştim, hemşire bakmamamı olumsuz etkileneceğimi söylemişti ama kadın o kadae çok bağırıyordu ki istemsiz bakmıştım aşırı korkmuştum günlerce karnım kasılmıştı. Ama ben kendimi hep olumlu motive ettim bir şekilde dünyaya gelecekti sezeryan olsam sonrasında biraz fazla sıkıntı yaşıycakrım ve benim kilom biraz fazla iki sene önce halam Doğum yaptı oda ben kilolarındaydı ve bebeğin olduğu yere ulaşabilmek için zayıflara oranla daha fazla derin kesik atıldığını ameliyat yerinin hala iyileşmediğini kilodan dolayı göbek katlandıkça falan çok sıkıntı yaşadığını soğuk günlerde vücudunun iğnelendiğini öksürüp hapşurdukca karnının içinin sızladığını söylerdi doğumunda da bulunmuştum gerçekten çok zor çıkmıştı . Ondan sezeryandan bi hayli korkuyordum ve ben normal doğuracağım önce Allah sonra bebeğim izin verirse diyordum hep . Sancıları karşılamak derin derin nefes alıp vermek sancı aldığın sürece (suni sancıyla Doğum yaptım ) hareketli olmak yürüyüş yapmak özellikle tuvalete eğilir gibi eğilip kalkmak çok faydalı oldu bende bebeğim kanala girmemişti. Sayılı günün kalmış 38+6 da doğurmuştum ben🤗🤗 soruna gelince sanki Doğum yapmamışım gibi 3 kere regl oldum Doğum sonrası ve Doğumda 2 günde evimde ailecek yalnız vakit geçirmek istiyorum diye gönderdiğim annem ve kayınvalidem regl günlerimde bana dönüşümlü olarak baktılar yatak döşek yatıyordum😜 sonra emzirme acısına dayanamadım bebeğim emmek istediği zaman kocaman bir bardak suyu kafama dikip bitirene kadar kocamın kollarını cimcikliyordum kafamı duvara vurasım geliyordu 😅 yani acı eşiği yüksek bir insan olduğumu da düşünmüyorum aslına bakarsan 🤦🏻♀️ Sen yeter ki iste Rabbim öyle güzel yardım ediyor ki.. Ben sadece kesi ve dikişten çok korkuyordum, ikisini de uyuşturup yapıyorlarmış ve sadece bir elin sana dokunduğunu hissediyormuşsun hiç bişey yokmuş onda da .. sonrasında da o bölge için agrı hissedersen kullanabileceğin uyuşturucu özellikli krem veriyor doktor , Ağrı kesici kullanabiliyorsun (hiç birine ihtiyacım olmadı ) . Dikiş açısından da tek yapman geeeken ne tarafındaysa üzerine otururken ilk bir kaç gün çok yüklenmemen ve pedini sürekli değiştirmen ki ben yazın Doğum yaptım sıcak ter falan derken 45 dakika 1 saati geçirmiyordum , özellikle her tuvalet sonrası kupkuru olana kadar kurulanman 🤗