Sevgi1985 guzelanne01_ zannetmem daha iyi konuşması gerekir her yerden ses geliyor sonuçta 😄 benimde 4. Gebeliğin 3. Erkek oda konuşmayı sevmiyor her cümleyi de söyleyemiyor
Melson20 guzelanne01_ Yani bir yandan olabilir diye dusunuyorum cunku zaten cocuklar arasinda buyuyorlar ozaman. Konusmaktan ziyade emeklemek yurumek daha hizli olabilir diye dusunuyorum ama belli de olmaz. Cevremde mesela 5ci cocuk var kizimla ayni donem dogdu, benim ilk cocugum cok gec emekledi hala yurumuyor desteksiz 😅 onunki cok erken emekledi cok erken yurudu konusmaya basladi tek tuk. Ama bende cok gec yurumusum yani ne biliyim ola da bilir olmayadabilir 🤣 yazip yazip kendi tezimi curuttum neyse
Seymoshh guzelanne01_ yani değil🥴benimde 4 çocuğum var ilk oğlum 2 yaşını geçiyordu konuştu ikinci kızdı 1 yaş araları var o yaşında abisiyle beraber hatta daha akıcı konuştu 3 numarada kız 1 bçk yaşındaydı tektük konuşmaya başlamıştı şimdi 4 numara erkek 10 gün sonra yaşında olacak tek tük taklit ediyor ama pek konuşacak gibi değil🥴
guzelanne01_ Serendipty Zor ama çok eğlencelide oluyor canım kalabalığa alışınca diyorsunki ben 1 tane çoçukla sessiz napmışım diye düşünüyorsun🫣Ki şu zamanda dost aile arkadaş kalmadı Yeri geliyor eş bile yabancı oluyor Ama çoçukların herşeyin oluyor sana ileridede hayırlı olurlarsa Daha ne ister insan🫣
Brn_cnn guzelanne01_ ablamın oğluyla benim oğlum arası 1yas var, onu hep gözlemledi oğlum, ne yapsa yapmaya calisti onunla oynamak istedigi için erken yürüdü 11aylikken desteksiz kendi kendine her yere yürüyordu. Konuşması da erken oldu bence de önünde bir örnek olunca daha çabuk gelisim evrelerini tamamliyorlar
3prens1prensesmom guzelanne01_ oglum 11 aylik abisinin adini anne, baba , ne ,neden ,niye , nereye, gel , git ,öyle gbi kelimeleri kullaniyor bizde sasiriyoruz 3.olmanin faydasi heralde 😍
Edaaa123 guzelanne01_ 4 kardeşiz ilk kızım 3,5 yaşında konuştu 2.kızım 2 yaşında konuştu çok şükür ikiside artık çok güzel konuşuyor 🥰🧿
Minnosaannee guzelanne01_ ilk çocuğum çok erken ikinci biraz gecikti. Üçüncü 2.5 yasinda yeni yeni konuşuyor . Cümle kuramıyor