elif233233 anlatayım uzun olabilir 🥲 rutin kontrolümde smear verdim ondan 1 yıl öncede vermiştim tertemizdi 1 yıl somraki smearim lsil ve kuşkulu hsil geldi bunlar cin1-2-3 anlamına geliyor ama hangisi bilinmiyor o nedenle kolposkopi yapıldı ben süreci hiç uzatmadım öğrenir öğrenmez biyopsi oldum parça alındı parçam cin2 geldi hemen kadın doğum onkoloji uzmanına yönlendirildim tabi bu sırada gardasil aşılarımı olmaya başladım hemen ameliyata karar verdik ameliyat oldum patoloji sonucum cin1 geldi sebebi biyopsi yapan doktorum mümkün olduğunca temizleyerek topladım dedi. Daha sonrasında ben hamile kalmak istediğim için doktorum oranın güçlenmesi için 6 ay beklememi istedi tabi ben sigarayı bıraktım takviyeler kullandım vs çünkü hpv’yi vücudumdan atmazsam hiç bir anlamı olmazdı ameliyatımın 6 ay sonunda co-test oldum hem smear hemde hpv testinin birleşimi demek hpv negatif geldi yani çok şükür artık bitti demekti kurtuldum tabi her yıl düzenli olarak co-test olmaya devam edicem daha sonra hemende hamile kaldım ☺️☺️ ama 6 ay çok zordu ameliyat sonrası 1.5 ay lekelenmem oldu bu şekilde