Selam kızlar doğum hikayemi daha önce paylaşmıştım ama 9 ay boyunca burda çok şey okuduk ben normal doğum istemiş olmama rağmen 17 saatlık bir uğraş sonunda bebiş kanala inmeyince çok korktuğum ve hiç istemediğim sezeryan yapıldı. Burda sezeryanla alakalı okuduğum bazı şeyleri sizle paylaşmak istedim. Spinal sonrası bel baş ağrısı vs yaşamadım, doğum yapalı 26 gün oldu. Sonda yi uyuşturduktan sonra takıyorlar hissetmedim, çıkarırken de hissetmedim. Kum torbası bastırma vs asla olmadı. Ilk ayağı kalkma elbet zordu ama öyle öldüm bittim değildi. Aynısı gaz cıkarmak ve idrar içinde geçerli. Ne kadar çok hareket ederseniz o kadar çabuk toparlıyorsunuz. Bebeği yatağından alıp koymak imkansız oluyor sezeryanlı iken ilk bikaç gün o yüzden mıtlaka yardım eden birileri olsun. Zaten insanın en cok zoruna o gidiyor ağlıyor ama tek başına alamıyorsunuz. Ağrı kesiciyi 3. gün kestim ağrım bitmişti. Kabız sorunu yaşadım tam 8 gün daha hala tam toparlanmış değilim o konuda. 12 kilo almıştım doğum sonrasında 3 kilo kalmıştı oda eridi gitti emzirirken. Sezeryandan sonra ilk bikaç gün karnınız acaib şişiyor korkmayın zamamla geçiyor korse kullanabilirsiniz ben kullanmadım. Aklıma gelen bunlar şimdilik soru olursa cevaplayabilirim.