Tamamen yaşadıklarımı anlatmak için yazıyorum. Size de bilgi olsun
Şu an 19.haftamdayım. 6.haftamda doktor ensesi kalın Down sendromlu olabilir bir de Perinatolojiye görünün dedi. Bende 1 hafta sonra Perinatolojiye göründüm. O da ensesi kalın. İsterseniz CVS( kordon biyopsisi) yapalım . Sonucu doğru çıkar dedi. Kabul ettik ve o gün CVS yapıldı. İki hafta sonra ön sonuç geldi TEMİZ. İki üç hafta sonrada testin tam sonucu çıktı o da TEMİZ. Biz içimiz ferahlamış halde normal doktoruma göründüm. O da ultrasonda baktı ve “Kafasında sağlı sollu tümör, Kafa şekli yamuk, Kalbi tekliyor, Ayak el kemikleri kısa (bu kısalık genetik değilmiş. Genetik 8.9.ayda devreye girermiş) olarak bilgi verdi ve tekrardan Perinatolojiye görün dedi. İki gün sonra Perinatolojiye göründüm ve doktor bir hafta daha bekleyelim. Biraz daha büyüsün dedi. Bugün tekrar göründüm. Şu an hatırlayamadığım kadar sorun buldu. Doğsa bile sağlıklı olmayacak.Sürekli ameliyat geçirecek ama ameliyatlar sorunu çözmeyecek. Sürekli acı çekecek dedi. Hiç olumlu bir şey demedi. Ben bilinçli bir birey olacak mı? diye sordum. Sorarkende bilinçli olup olmadığını da bilemez doğması için bir ihtimal olur diye düşündüm ama hayır bilinçli bir birey hiçbir zaman olamayacak.Seninki 10 binde bir görülen bir vaka.Karar sizin dedi. Siz de çekersiniz çocuk da çeker dedi.
Eşimle akraba değiliz ve ne benim ailemde ne de eşimin ailesinde problemli birey yok. Bu ikinci gebeliğimdi.
Kısaca testlerinizi yaptırın. İçinizde bir şüphe kalmasın. Sadece bir testle kalmayın.
Şu an çok üzgünüm 😔
Sizlere hayırlı gebelikler diliyorum 💐