• Sağlık
  • Yenidoğan işitme testini geçemeyenler bakarmısınız ?

Gizem_cetinbas ilk zamanlar gecemeyebilir zaten bı hafta beş gün icinde geçer suyla tikanmistir bildiğim kadarıyla yenidoganda sıra yok

Nurr_22_22 bizim ki durmadığı için testi yapamamışlar bana da tekrar getirin diyin olmadı çocuğun 40 çıkacak 2 gün sonra beni aramışlar hakkınızda tutanak tutulacak işitme testine getirmediğiniz için diye şok geçirdim resmen

Gizem_cetinbas Benim ortanca 4 ay geçemedi ama ben hiç korkmadım çünkü bebeğimin duyduğuna emindim ninni söylemeden uyumuyordu bir kere sese tepki veriyordu ama bunu onlara anlatamadım tabi su kaçmış tıkanmış olabilir diyorlardı ne yapsam geçemedi çocuk sağ geçse sol geçmiyor sol geçse sağ geçemiyor bir de büyüdükçe uyutması zor oluyor testte bebeği uyutmak gerekiyor neyse 4. Ayda farklı bir cihaz takıldı 2 defa yaptılar geçemedi diyorum duyuyor hiçbir problem yok diye ama yok daha büyük bir hastaneye sevk edeceğiz dedi kız ben başladım ağlamaya senin hatırın için bir kere daha yapalım dedi yarısına geldi ibre yükselmedi o an aklıma salavat getirmek geldi sesli bir şekilde salavat getiriyorum ama her salavatta ibre çıkıyor kız da şaşırdı en üst çizginin altına geldik süre bitti kız dedi bir daha yapalım tamam dedim bu defa başlar başlamaz salavata başladım hemen çizgiyi geçti kız tamam bu iş dedi yazarken bile o gün geldi gözümün önüne ağlıyorum istemsizce ama İnan aynen böyle oldu RABBİM’e şükürler olsun o dileyince her şey oluyor🤲❤️ İnşallah hemen geçer bebeğin sen zaten anlarsın hareketlerinden bir sorun olup olmadığını içini ferah tut

Gizem_cetinbas bize hastanede söylediler öyle götürdük 10 gün sonra hatta kızım 5 gunluktu sağlık ocağına kontrole götürdük ebede söyledi işitme testini çok ihmalkar davranmislar çalışanlar

Gizem_cetinbas ilk yenidogan da oluyor benım kızımda da sol gecmemişti. 1 ay içinde tekrar götürdük ikisinden gecti. Normal dogum yapmıştım kulakta su olabiliyormuş. Korkmayın. Bebeği uyutup alıyorlar teste. Uykudayken yapılıyor

Kukulikukuli12 benim oğlum hiç girmedi aslında girdi ama durmamış o yüzden yapamamışlar yani cihazı hiç takamamışlar o yüzden geçemedi ama bana şu zaman getir denmedi şimdide beni arıyolar hakkınızda tutanak tutulacak bebeği getirmediniz diye oğlumun 40 çıkacak iki günü var peki doğduğu zaman yaptıkları yerde mi yapılıyor yine test sıra falan almamız gerekiyor mu

Gizem_cetinbas çocuğu yikarsan gitcegin gün 3 gün falan olmaması gerekiyor çocuğun banyoyu ondan sonra geçer ilk gün benimde geçmedi suda oldukları için normal sonra geçebiliyor dikkat ettikçe

Gizem_cetinbas bizim ilk dogdugunda hastanede yapılmıştı dogum sonrası. Sonra işte işitme testinden geçemedi tekrar götürün demişlerdi aynı hastanede am ainna hatırlamıyorum ya kkb den mi randevu almıştık yoksa hastane mi yönlendirmişti 🥴 ilk 30 gün içinde olmustu

Gizem_cetinbas doğumdan sonra yapıldığında sol kulaktan kaldık, yenidoganlarda böyle olduğunu söylediler bı kart verip tekrar çağırdılar, bugün sıra almadan o kartla götürdüm sıkınti olmadı, testten de geçtik çok şükür, darısı başınıza inşallah

Gizem_cetinbas doğduğu hastaneye götürün size bir kağıt vermiş olmaları lazım doğduktan bir hafta sonra genel muayeneye götürmeniz için. Vermedilerse doğum belgesiyle gidin yeni doğan da sıra alınmıyor direk giriyorsunuz. Birde kontrole götürmeden bir gece önce şapka takmayın bebeğinize kulakları terleyip nemlenmesin

Gizem_cetinbas evet doğduğunda yaptıkları yerde yaparlar… Farklı bir şey olursa sizi hastahane yönlendirir zaten