hemsireanne16_ Kızlar merhaba. 27+4 oldum. Doğumdan sonra ziyarete gelecekler için buzluk hazırlığı yaptınız mı? Yaptıysanız neler koydunuz bana da fikir olsun 🥰
Deletedmom_116 hemsireanne16_ kendini niye yorucalsin ki kendin için yapicaksan yap başkası yemek yemeye geliyosa gelmesin bı zahmet
busraayksll hemsireanne16_ ay bende yapacağım kuzum 34 oldum artık yapıp atayım diyorum çok erken atınca da koku yapıyor bazen, ben tatlı tuzlu kurabiye düşünüyorum, bikac kilo yufkali börek sarmayı düşünüyorum, mayalı poğaça olabilir . Başka neler olanilir bilemiyorummm
Hzzz hemsireanne16_ sirke soslu ıspanaklı börek , tatlı susamlı kıtır kurabiye, yaprak sarma ben bunları hazırlayıp koydum canım birde vişnelerim vardı dondurucuda pratiklik acisindan visne komposto ya da meyve suyu yaparim diye dusundum.
Mmeelliikkee hemsireanne16_ sodalı çıtır peynirli börek(direk fırına atmalık), içli köfte(kızartmalık ), dondurma kurabiye(hazır pişik), mahlepli tuzlu kurabiye (hazır pişik) Kızımda böyle hazırlamıştım yine böyle düşünüyorum inşallah
Hzzz busraayksll merhabalar yorumu okuyunca yazmak istedim.Buzlukta kullanmak icin Trendyolda superpup gıda kaplarından kullanıyorum.cok memnunum.Koku hava durumu olmuyor hic buzdolabinizin heryerinde kullanabilirsiniz
Deletedmom_116 busraayksll lohusa bir insandan yemek bekleyen utansın. Bebekleri ilgilenicek yemeklemi boğaz düşünen evinde yesin hazır isterse lokantaya gitsin ayol
hemsireanne16_ @Mmeelliikkee hazır pişmiş kurabiye nasıl oluyor tarifinde ekstra bir şey varmı yoksa normal yapıp pişirip buzluğa mı atıyorsunuz ve dolaptan çıktığında tekrar ısıtma vs yapıyor musunuz sadece donukluğu mu açılıyor
Mmeelliikkee hemsireanne16_ çıkardıktan yaklaşık 20 dakika sonra yenilebilir oluyor , ekstra bişi yok başka tarifte denemedim açıkçası ama bunu kalanı hep tazeden saklarım .. https://www.nefisyemektarifleri.com/dondurma-kurabiye/
Melike_4949 hemsireanne16_ sadece erik attım komposto yapmak için 😅😅 uğraşamam derin dondurucum yok zaten
Feyzabeyoglu hemsireanne16_ ben de 32+3 oldum artık hazirlamam gerek. Sarma sarcaz börek sarip atcaz dondurucuya annemle. Fazla bisey yapmak istemiyorum bebek görmeye geliyorlar yemek yemeye degil fikrindeyim😅
Pelinn22 Ben bu hazırlığı kendime yaptım 😂 hızlı hızlı yemek hazırlayabilmek adına. Bir tek kemikli ilik suyu hazırlamam kaldı. Misafir bir zahmet ikramlığını alıp gelsin.
Jesca hemsireanne16_ başkası için yapamam hiç, zaten doğum yapmışım birde evime yemek yemeye mi geliyorlar..ben kendim için yapacağım pratiklik olması açısından..poğaça börek şeklinde
EzgiiS hemsireanne16_ ben bi şeyler yapıp kızım için ara öğün olması niyetiyle koycam dolaba ama misafir için değil. Yeni doğum yapmış insana yemek için gelmesinler hatta hiç gelmesinler. Doğumdan geldim yiyip içmeye geldi insanlar herkes oturdu annem zaten benimle bebekle ilgileniyordu kocam yemek yaptı kışlık için çalışırken hazırladığım fasulyelerle. Ardından da yine gelenler oldu evim kirlendi dağıldı rahat yatamadım. Lohusa teri diye bi şey var insan sürekli duş almak istiyor ve terledikçe kendini kötü hissediyor ama o yoğunlukta bu da mümkün olmuyor. Psikolojik olarak zaten her şey batıyor o dönemde. Bi de bana gelenler sağa sola bakan tiplerdi benim kadar temizlik yapmadıkları halde. bebeğim zayıftı onlara göre mama veriyordum kötü bi şeydi. Gözlerinde göz yaşı kanalı durumundan çapaklanma oldu kısa bi süre sma hamam gibi sürekli kalabalık evde başı üstü her yeri kapalıyken üşüyor diye laf ettiler. Grip olan biri 10 günlük çocuğumu kucağına almak istedi vermedim diye problem çıktı. Eşimle birbirimize girmemize sebep oldu bu konular. 6 ay hiç uyumadı kızım ve hep ağlardı bende ağlaya ağlaya 6-7 çeşit yaparak misafir ağırladım. Geceleri sabaha kadar kucağımda gezdirdim sırf ağlamasın dursun diye. Emin olun kendinizi iyi hissedip bebeğinizin durumuna göre birilerinin gelmesinin daha iyi olacağını anlayacaksınız. Çünkü o hazırlık yaptıklarınızın size hiç bi faydası olmuyo. Herkes ama herkes konuşacak bi laf söz buluyo kendi aileniz dışında. İmkanınız varsa iyi hissedene kadar kimseyi kabul etmeyin bebeğinize ayırın o zamanı
Patatesliyumutta Vallahi yapacaktım, eşim dedi ki zaten karnın burnunda neden kendini yoracaksın. Eve gelen de bir zahmet senden birşey beklemesin, bekleyenlerde kendi yapıp getirsin. En kötü ihtimal hazır alırız dedi. Bende ona uydum ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum 😊