gencbiranne1 Kızlar tarama testi ne zaman yaptırdınız bide nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum zararı yok demi bazıları yaptırma bir sıkıntı olsa doğurmayacak mısın niye hamileliğini üzüntüyle geçiresin diyor bazıları da mutlaka yaptır diyor size sormak istedim
umrumdadegil gencbiranne1 11 13 haftalarda yaptırılması gerekiyor size kalmış doktorlar öneriyor ben ikili yaptırdım bir de detaylı ultrason yaptırdım
umrumdadegil gencbiranne1 sizden kan alınıyor bazı bilgiler alınıyor ve ultrasonla bebeğe bakılıyor 1 haftada çıkıyor sonuç
umrumdadegil gencbiranne1 dediğim gibi size kalmış sağlıksız çıksa bile sağlıklı doğan bebek de çok yani tam net bir tanı koymuyor bu test
tugcesakzci gencbiranne1 bir zararı yok sizden bir tüp kan alınıp bebeğin de ultrasonla burun kemiği ve ense kalınlığına bakılıyor. Fakat kesinlik içermiyor risk oranı veriyor çok riskli çıkanların bebekleri sağlıklı da doğabiliyor düşük risk çıkanların bebekleri sağlıksız da doğabiliyor. İmkanınız varsa eğer direkt fetal dna testi yaptırın %99 oranında kesinlik sağlıyor. Bazı şehirlerde ücretsiz yapan hastaneler de var Bi araştırın derim
gencbiranne1 tugcesakzci fetal dna duydum ama ücretsiz yapan yer bilmiyorum deprem bölgesindeyim doktor seçeneğim bile yok özel doktor 2 tane var koca şehirde 1 tane devlet hastanemiz var şuan da oda ücretsiz yapmıyor ama fiyatı nedir acaba bir bilginiz var mı
gencbiranne1 umrumdadegil evet bunu çoğu kişiden duydum ya zaten öyle olsa bile Allah korusun ama yinede aldıramam ki beni biraz çevrem strese soktu üzülürsen erken doğum yaparsın falan artık bunalıma girdim bu çevredekilerin konuşmalarından
tugcesakzci gencbiranne1 anladım canım o bölgede yapan yer yoktur büyük ihtimalle ama eskişehirde ankarada var mesela. İkili test dediğim gibi kesinlik vermez sonuç kötü gelirse doktorlar maalesef en kötü senaryoyu anlatmak zorundalar ikili zorunlu değil yaptırmak istemiyorsan yaptırma. Yaptırırsan da doktorların dediklerini düşünüp kendini çok strese sokma önemli olan ense kalınlığı ve burun kemiği onlar normal çıkarsa ikilinin sonucu orta da yüksek de düşük de gelse strese sokma kendini 🙏
Aysegul-12 gencbiranne1 fetal DNA özel istekle olduğu zaman ücretsiz yapan yer yok maalesef ben özel istekle yaptırdım 10500 lira tutuyor bende sorunlu olduğu için yaptırdım ikili test verin araştırma hastanesi ikili testi ücretsiz yapıyor bi sorun çıkarsa sonrasına bakarsınız
umrumdadegil gencbiranne1 inanın insanlar hiç susmaz konuşurlar her şeye bişey derler sizin içiniz nasıl rahat edecekse onu yapın sadece tavsiyem detaylı ultrason kesin yaptırın çünkü orda bütün organlarına damarlarına her şeyine bakılıyor bir sıkıntı olduğunda söylüyorlar
gencbiranne1 umrumdadegil evet detaylı ultrason kesin yaptırırım zaten onu mutlaka doktorum da önerdi ilerleyen haftalarda sanırsam 20. Haftalarda yapılıyormuş
gencbiranne1 tugcesakzci haklısın kesinlik de vermiyorsa açıkçası pek yaptırmak içime sinmiyor fetal dna araştırıcam fiyatına bütçemiz el verirse sanırım onu yaptırmak daha mantıklı çok teşekkür ediyorum ❤️
tugcesakzci karpuzz Zübeyde Hanım da yapılıyormuş öyle okumuştum arayın bir sorun isterseniz. Gazi tıpta da da yapılıyor ama orası takipli hastalarına yapıyor sadece