Herkese selam. İkinci ve kız bebekler daha erken gelir dediler ama ilk çocuğumda olduğu gibi ikinci de inatçı çıkıp 40+1’de geldi hemen başlıyorum anlatmaya 😂
Hamileliğin başından beri kalça ağrısı çekiyordum kızlar magnezyumu günde ikiye çıkarmıştık sonlara doğru. Evde enerjiyi zirvede yaşayan 2,5 yaş oğlum var ve artık hamileliğin sonlarına doğru kalça ağrısı bel ağrısı uyuyamama artı evdeki velet derken hergün hadi artık bugün doğurayım Allahım diye dua ediyordum. Bir önceki muayenede 2-3 cm açıklığımın olduğunu ama suyumun kordonun vs iyi durumda olduğunu söyleyip doktorum bekleyebiliriz biraz daha dedi. Bir hafta daha bekledik. Ama baktım yok bizim kızçenin geleceği yok doktoruma mesaj attım geçen çarşamba “hocam artık doğurmak istiyorum “ diye. Bir yandan da suni sancıdan deli gibi korkuyorum. Doktorum da tamam yarın sabahtan gel başlatalım doğumu dedi. Sabah 9da hastanedeydik nst’ye girdim sancı falan yok. Neyse yatış işlemlerini hallettik suni sancı serumunu getirdiler bana taktılar daha 2 dakka geçmeden hemşireler odadayken benim sancılarım feci şekilde başladı. Herkes şok. Çünkü en düşük dozda başlatılmıştı ve henüz 1 belki 2 damla gelmişti. Hemşire etkisini göstermesi için 15 dakka geçmesi gerekiyor bu senin kendi sancıların olmalı dedi. Anlayacağınız benim kısçe suni gelmeden ben kendi işimi kendim halledeyim demiş. O sıra bi kalp atışı düştü bebişin doktorumu çağırdılar serumu zaten kapamışlardı falan derken doktorumda heyecandan kendi sancıların gelmeye başladı heralde dedi. Velhasıl başladım sancımı çekmeye. Açıklığım hızla artıyordu 5-6 derken kısa sürede 7 cm oldu ve tekrar gelip doktorun doğumhanede muayene edecek hadi bi gidelim dediler. Muayene diye gittiğim doğumhaneden açılmamın artmasıyla ve ıkınma hissimin gelmesiyle 5-6 ıkınmada bebişim kucağımda çıktım çok şükür 😇 tabi herkes şok. Çünkü 11.30 gibi başlamıştı yatışım 12.50 de doğum gerçekleşti. Doğumhane ekibi ve doktorum bu hıza çok şaşırdılar tabi ama şaşırdıkları bir diğer şey ise asla sesimin çıkmayışı. İlk doğumumda da bağırmak yerine doğru ıkınmaya odaklanmıştım. Size de tavsiyem enerjinizi ıkınmaya harcayın. Dikişim olmayacaktı ne güzel ama önceki doğumumda dikişim kötü atıldığı için eski dikişim açıldı sadece onu düzeltti doktorum. 3200 doğdu kızçem. İsmi Leyla, anlamı kara saçlı güzel kız. Ve resmen adını taşıyor kapkara ve bissürü saçı var ☺️ sorularınız varsa alabilirim, hepinize bool pozitif doğum diliyorum 💕💐
(58 ile hamile kaldım, 64 kilo ile doğum yaptım yaşım 27) 🥳🥳