Kızlar öncelikle bende hamileliğim boyunca pozitif doğumları okuyup inşallah benimde doğumum böyle rahat olur diye dua eder dururdum.Sancı nasıl başlar,ne zaman hastaneye gitmeliyim hiç bilmediğimden çok korkuyordum.Bir arkadaşımın önerisiyle ebe-bebek hemşiresinden destek almaya başladım.40+1 de kontrole gittiğimde 3 cm açıklığım olduğunu öğrendim.normalde çok spor yapan biri değilim fakat o hafta sonu sürekli pilates ve squat yaptım.fakat sancılarım hiç gelmedi.40+3 de 00:30 da regl sancısından biraz daha fazla bir sancım olmaya başladı.yalancı sancılar mı emin olamadım.hemen hemşire hanımı aradım.evime geldi.sancı sürelerimi ve şiddetimi takip etti.pilates ve squat egzersizleri yaptırdı.sürekli sıcak duş aldım. hastane ortamında sancı çekmenin hep daha zor olduğunu bildiğim için tüm süreci evde yaşamak istedim.Eşimle tek olsaydım muhtemelen panikler hastaneye giderdik hemen.O an beni yönlendiren profesyonel biri olması beni çok rahatlattı.Sancılarımın yalancı sancılardan farkı bende bel kısmına batma oluyordu ve regl sancısından biraz daha şiddetliydi.5 dakikaya düşene kadar ördek yürüyüşü ve pilates yaptım.5 dakikada bir sancı gelince hastaneye gittik.hastaneye gittiğimde 7 cm açılmam olmuştu.doktorumu aradık gelmesi ile doğumun bitmesi 45 dakika sürdü.nasıl ıkınmam gerektiğini,ne zaman nefes alıp vermem gerektiğini öncesinde ve o an hemşire ebem bana anlatmıştı.sakin olup her şeyi uygularsanız çok kolay ilerliyorsunuz.Doğum sonrası maalesef sizi daha çok zorluyor.yani ben daha çok zorlandım.en basiti bebek alt bakımı,süt sağma,emzirme bunların hiç birini bilmiyordum.mastit olucak gibiydim ilk günden göğüslerim şişti ve çok acıyordu.Bebek hemşirem göğüslerime masaj yaptı hep,sağdı düzenli olarak.çok şükür ertesi gün geçti mastit den kıl payı kurtuldum.Bebeğime masajlar ile gaz çıkarma yöntemlerini öğretti bana.Emzirme şekli mesela çok önemli kızlar.Fotoğraf çekimi yaptırmaya vereceğim ücrete böyle bir destek almayı tercih ettim.Kesinlikle çok faydasını görüyorsunuz kızlar,sonuna kadar iyi ki destek almışım diyorum.İlk bebeğiniz ise benimki gibi,insan korkuyor doğum sürecinden ve sonrasından.psikolojik açıdan beni gerçekten çok rahatlattı,herkese tavsiye ediyorum.Sizleri çok iyi anlıyorum o yüzden herkesin bu süreci benimki gibi geçsin istiyorum 🙏 Allah yardımcınız olsun