Merhaba arkadaşlar❤️
Öncelikle şunu söylemek isterim ki kimsenin olumsuz doğum hikayesini göz önüne alarak kendinizi korkutmayın her doğumun kendine özel ve güzel bir hikayesi olduğunu unutmayın❤️
Ben 31.05.2023 günü tam 38 haftalık oldum ve 38. Hafta kontrolümle beraber çatı muayenem yapılacaktı ve olacaklardan habersiz eşimle beraber hastanenin yolunu tuttuk. Kontrolümüz yapıldıktan sonra çatı muayenemi yaptı doktorum ve normal doğuma uygun olduğunu 2 cm de açıklığım olduğunu söyledi (çok fazlaca ödemim vardı) ödemlerimin beni zehirleyebileceğini bu yüzden alttan ilaç vererek doğumumu başlatacağını 2 haziran gecesi gelmemi söyledi. Beni bir korku sardı doktorum bana süreci anlatıyor ama ben hiç bir şey anlamıyorum çünkü aşırı telaş içerisindeyim ve beklemediğim bir anda doğum kelimesini duydum😂 doktorum nst istedi eşimle beraber nat odasına gittik ben korkudan ağlıyorum eşimde ben ağladığım için ağlıyor🥹😂 sonra beni güldürüp sakinleştirdi daha sonra eve gelip son hazırlıklarımızıda tamamladık ve 2 haziran gecesi geldi hastaneye yatışım yapıldı ilk ilacım koyuldu açıklığım kontrol edildi ve hemşire uyumamı söyledi aradan 4 saat geçti sabah 6da tekrar ilaç koyuldu açıklığıma bakıldı derken her 4 saatte bir bu olay devam etti akşam saat 19.00da açıklığım 4 cm’ye ulaşmıştı sadece daha sonra hem serumla hem alttan ilaçla suni sancı verilmeye devam etti tabiki bu arada sürekli yürüyüş merdiven inme çıkma hareketleri yapıyorum nstde sancım tavanda ama ben hiçbir şey hissetmiyordum saat 22.00da doktorum yanıma geldi ve dediki “ ya sen gerçekten hiçbir şey hissetmiyormusun nasl olur böyle dedi” ne cevap vereceğimi şaşırdım o an😂 ve artık son saatler olduğunu 30 dakika daha nst kontrolü yapıp eğer doğum başlamazsa beni sezeryana alacağını hiçbir şey yememem ve içmemem gerektiğini söyledi doktorum gittikden sonra eşim ve annemler içeri girdi hepsi bana sezeryana gir dedi ama ben hiç istemiyordum daha önceden hiç ameliyata girmediğim için sezeryan beni çok korkutuyordu ve hiç olmak istemiyordum herkese karşı direndim sakinleştim ve beklemeye devam ettim dualar ettim saat 22.25 oldu son 5 dakikam kalmıştı ve hala hiçbir şeyim yoktu aradan 3 dakika geçti ve o mükemmel an benim suyum geldi beni bi telaş sardı hemen hemşireleri çağırdık ben çok fazla titriyordum heycandan onlar beni sakinleştirmeye çalışıyor bi yandan bişeyler yapıyorlardı önlüğümü getirdiler bana lavman yaptılar sonra hareket etmemi söylediler asıl sancılarım gelmeye başlamıştı sancılarımı kontrol etmeye başladım 5 dakikada bir geliyordu 1 dakikada bire düştüğünde hemşirelere haber verdim (hep hayalim doğuma yürüyerek gidip yürüyerek çıkmakdı) doğumhane odamın yanındaydı yürüyerek doğumhaneye gittim eşim benimle geldi yanımda oldu elimi hiç bırakmadı beni hep motive etti (imkanınız varsa eşinizle doğuma girin o kadar faydasını göreceksiniz ki inanın) ben heycanlandım ne yapacağımı şaşırdım doğum masasına gittim hiç kimseye bırakmadan kendim çıktım ayaklarımı falan kaldırdım😂 doktorum geldi sakin olmamı sancıları en ağır şekilde hissettiğim an ıkınmamı istedi bende tamda öyle yaptım ve işte o mükemmel an geldi “03.06.2023 00.13🩵” oğlumun ilk çığlığını duydum ve gözlerimi açtım artık kucağımdaydı onu kucağıma ilk verdiklerinde sanki dünya benim olmuştu bütün acımı o an unuttum daha sonra boyunu kilosunu ölçtüler 3.890 gr ve 52 cm geldi doktorum hemen emzirmemi istedi orda emzirdim sonra aldılar kontrollerini yaptılar üzerini giydirdiler o sırada bende eşini düşürdüm ve dikişlerim yapıldı ufak sıyrıklarım ve bikaç tanede dikişim vardı daha sonra ben ayağa kalktım üzerimi giydirdiler ve odama doğru yürüdüm yatağıma uzandım bebeğimi kucağıma aldım ve saatlerce o güzelliğini izledim sabah saat 11de hastaneden çıkışım yapıldı ve 3 kişi olarak evimize döndük iyi ki geldin canım oğlum💙
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar şunu unutmayın ki her doğum kendine özeldir stres yapmamak ve kendinizi motive etmek size çok yardımcı olacaktır hepiniz bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah Allah hepinizin yardımcısı olsun🙏🏻❤️