Herkeze merhaba hanımlar size suan 25 hafta 2 günlükden sesleniyorum biraz içimi dökmek istedim gebeligimi supriz bi sekilde öğrendim cocuk hep istiyordum ama ogenincede bi korkmadim degil 3üncü geliyor çünkü neyse ben hamilelik boyunca tüm testleri yaptırma taraftariyim öylede yaptım 2lo 3′lü ayrıntılı hepsini yaptırdım 2li ve 3lu testte bir problem çıkmadi ayrintili ultrason günüm geldiğinde yine heyecanli heyecanlı hastaneye gittim bütün hersey normaldi fakat ense kalınlığıni önce 5.7 sonra 6 sonra 6.3 olarak ölçüp perinatolojiye yönlendirildim içime hic kötü bisey doğmadı hep rahattım doktorum yanına baska bir doktor daha cagirip birlikte muayene ettiler vebana %90 birsey yok saglikli ama biz amniyosentezi onermek zorundayiz dediler bende riskleri oldugu icin yaptirmak istemedigimi bi sorun olsada aldirmayacagimi söyledim aradan 3 hafta gecti ve tekrae bi konrol zamani baska doktordan randevu aldim doktor muayene edip hic istemedigim şeyler söyledi bebegin ense kalınlığı 8.2 amniyosentez yaptirmayacaksan buraya gelme normal gebe polikliniginden devam et vs bende burun kemigi vsde sorun olmadığıni ve onceki doktorun soylediklerini soyledim her down sendromlu bebegin burnunda sorun olacak diye bisey yok vs dedi canımı çok sıktı çıkarken hocam benim haftam büyük diyelimki sıvı aldirdim ve sorun çıktı ne yapacağız dedigimde gebeligi sonlandiracagiz böyle hasta cocuklarin dogmasini istemeyiz dedi odadan nasil ciktim bilmiyorum ve çıkışı bile karistirdim diyebilirim esime durumu anlattim ve emin olmak için amniyosentez yaptırmaya karar verdik doktorun yanina geri gittim ve beni yönlendirdi ertesi gun karnimdan sıvı alındı bi sorun yasamadim suan sonucu bekliyorum ve kafam cok karışık kötüyü düşünmek istemiyorum ama ya birsey varsa 2 çocuğum daha var ne olur bilmiyorum içimi dökmek istedim sadece ne zormuş beklemek