guness23 Merhaba canım.
Aynı haftalarda aynı şeyleri yaşıyoruz. İlk gebeliğim o kadar sorunsuzdu ki baş dönmesi bulantım dahi olmamıştı. He erken doğdu o başka (36+0)
Ama bu gebeliğim çok erken haftalardan bu yana riskli ilerliyor. Yani 13. Haftamda yoğun bir kanama yaşamıştım. Belki de okudunuz yukarıda, bilmiyorum. Okumadığınızı varsayarak yazıyorum.
- Haftamda kanama yaşayınca o haftada da grip olmuştum. Kanımda enfeksiyon çıktı. Crp değerim 500 olmuş. Antibiyotiğe başlatıldı. Bir haftadan sonra 5e düşmüştü.
Bu süreçte doktorum bana progestan ağızdan, proluton iğne verdi (3 günde bir) yaklaşık 5 gaftadır aynen devam ediyorum.
Rahim boyun 45e çıkmış. 15. Haftama geldiğimde perinatoloji Rahime kanamanın Rahime yakın olması sebebiyle olduğunu söyledi. O da tedaviyi onayladı ve devam ediyorum. Şuan 18. Haftama girdim.
Doktor bol istirahat demişti. 1 aydır annemde kalıyorum. Eşim yurt dışına gitti, oraya taşınıyoruz. Evimizden de çıkınca ben annemlere geçtim. Annemin bana çalışıyor olsa bile faydası çok fazla. Şuanlık yemek ve temizlik derdim yok. Olabildiğince yatmaya çalışıyorum.
15-20 Aralık bende yurt dışına çıkacağım. Alışveriş yapmam gerekiyor günde iki saat zaman geçirecek şekilde dışarı çıktığımda resmen makatımın orası doluyor. Yani bebek makatımda oturuyor gibi hissediyorum. Çok yürümek iyi gelmiyor. Şimdi tekrar kendimi dinlenmeye aldım.
Eğilmemeye çalışıyorum.
Elimden geldiğince dikkat etsem de arada bir mecburi kaçamaklar oluyor.
Gece yatınca sol tarafıma yatmaya özen gösteriyorum. Sol tarafa yatmak daha iyimiş. Ama tabi gece WC ye kalktığımda kendimi sağ tarafa yatmış olarak görüyorum yani öyle uyanıyorum.
Şu aşamada yaptığım tek şey hapımı içmek ve iğneni vurdurmak ve dinlenmek. Başka hiçbir şey yapılmıyor. Şimdi ben cumartesi günü perinatoloji doktoruna gidicem. 18. Haftanda gel demişti. Bakalım cumartesi günü gittiğimde ne diyecek. Ben yine yazarım. Birde detaylı ultrasonun haftası 18. Haftadan başlıyor ya, belki detaylı da yapar. Hiç bir fikrim yok. Gel derse gitmeden son kez yerleşe yanına gitmiş olucam.
** Birde ben kendi doktoruma sordum erken doğum belirtisi mi Buda diye o da dedi ki erken doğumla ilgisi yok bu tamamiyle kanamayla ilgili dedi. Nasıl yani dedim. Doğum sırasında kana ihtiyaç olabilir dedi. Dua edelim de Rahime yapışmasın. Öyle durumda ya fazlasıyla kan gerekecek ya da rahim alınacak. Ama anladığım kadarıyla sende ve bende öyle bir durum yok. Zamanla yukarı çıkanlar oluyormuş. Belki bizimki de çıkar 🤲🏻
- Haftalardan sonra belki durumlar değişir, belli mi olur