Hellö kızlar,
9 ay bu forumda yeri geldi kaynana postu okuduk yeri geldi aldatan koca postu okuduk ve zaman doldu😂😂😂
17 ekim salı günü spinal sezeryan oldum. Sabah 7de yatışım yapıldı. Hemşire geldi bebişin kıyafetlerini istedi. Beni hazırladılar. Tam bir saat sonra beni ameliyathaneye götürdüler.
O ana kadar heheu hühü ne var bunda spinal pat kesecekler çıkacak derken sedye ile içeri girdiğimde eşimi son bakış atarken benim içime korku düştü 😂😂😂
Sonra ameliyat odasına girdik. Anestezi uzmanı geldi benimle konuşmaya başladı ve iğneyi yapacağı yerin milimlik yer olduğunu asla kıpırdamam gerektiğini söyledi. Hemşire gelip ellerimden tuttu ve 20 ye kadar saydık inanın kan aldırmak bile daha fazla acıtıyor assslllaaaa acımadı. 20ye kadar nefes alıp verip saydım çabucak geçti bu taktiği kullanın korkmayın.
Sonra beni yatırdılar ve bacaklarım uyuştu. Yatınca biraz tansiyonum düştü ve panik olmaya başladım. Panik olduğumu görünce bana sakinleştirici yaptılar. Ama pek işe yaramadı 🥲🥲 3-4 dakika kötü oldum hemşireler gelip sakinleştirmeye başladı. Ama çook kısa süre. 5 dakika sonra kızımı gösterdiler ve rüya gibi gerçekten 😭
Ancak burada doğan 10 çocuktan 7-8nin başına gelen durum olmuş ( doktor yukarıda odada söyledi bu cümleyi gerçekten çıldırmalık olağan bir durumsa o anda söylemeliydi) bana dikiş atılırken bebeğin 1-2 saniye oksijensiz kaldığını bu sebeple oksijen desteğine yatırmaları gerekebileceğini izlemeleri gerektiğini söylediler. Bunu duyan hiçbir anne orada sakin kalamaz herhalde. Bana dikiş atılırken bunu duyunca sesle ağlamaya ve hareket etmeye başladım. Bir doz daha sakinleştirici vurdular. Daha sonra odadan çıkarken hemşireler bebeğinde hiçbir sorun yok gayet iyi nefes alıyor bak diye yanağıma tekrar koydular. Çok garip duyguydu gerçekten.
Bir gece kalıp ertesi gün çıktık. Dikişler maalesef hareketlerimiİ kısıtlıyor hala. Estetik dikiş oldum. 5.gün ama hala bebeğin altını almıyorum eğilmemek için ara ara yanıyor.
Gaz olayı için de 2 gün önceden kayısı ve üzüm hoşafı içmeye başlamıştım. Hiç sorun yaşamadım onunla alakalı mı bilmem. Eşimle kaldık bence mental olarak da çok iyi geliyor kesinlikle eşiniz kalmalı. Birlikte o ilk gecenin üstesinden gelmek harika.
Benim hikayem de böyle :) aklınıza takılan sorularınız varsa cevaplayabilirim🌸🌸