Sonunda burda doğum hikâyesi yazdığıma inanamoyorum, hemde normal doğum 🙂 Nedense normal doğum yapabileceğimi hiç düşünmüyodum hamilelik boyunca, neyse hikâyeme geçeyim artık..
29 eylül cuma sabahı uyanınca bi ıslaklık hissedip suyumun geldiğini düşündüm biraz bekleyip emin olmak istedim çünkü sancım hiç yoktu şansıma o gün eşim evdeydi gayet rahat kahvaltı ettik evde biraz temizlik yapıp duş alıp hastaneye geçtik devlet hastanesi takip kıydım bu arada hastane evime 2 dk mesafede her şey yolundaysa tekrar eve dönüp sancıkafı evde çekmek istiyodum neyse gittik ebe beni görünce hiçte suyu gelmiş doğuracak gibi durmuyosun ama bakalım dedi 😃muayene ettikten sonra evet suyun gelmiş yatışını yapalım dedi ben çıkmak istediğimi söyledim o sırada doktor geldi ve enfeksiyon riskinden dolayı çıkış yapmana müsade edemem dedi ve böylelikle yatışım yapılmış oldu hastane devlet hastanesi ama gerçekten özel hastane konforunda bi süreç geçirdim diyenilirim, odam tek kişilikti yanımda bi refakatçi kala biliyodu yatış yapıldıktan sonra doktor geldi açıklık 1 cm di bu arada o detayı unutmuşum saat 14 30 da yatışım yapılmış oldu doktor yarına kadar kendi sancını bekleyelim olmazsa suni veririz dedi, o gün aşıtı rahat geçti odada yürüyüş hareket falan yaptık gece boyunca sürekli nst bağlamak için geldiler hiç uyuyamadım o biraz yorucuydu sadece ertesi gün saat 10 30 da geldi muayene ettiler açıklık hâla 1 cm ve hiç sancım yoktu suni ye başladılar ama düşük dozda çok hafif sancılat başladı 3 te geldi açıklığa baktılar ve 2 cm olmuştu yavaş ilerliyodu bayaa 6 da tekrar baktılar ve 3 cm di doktor sezeryan ister misin diye sordu ve ben deli cesaretiyle eğer bi sorun yoksa bekleyelim dedim 🙄 yani sancılar çok şiddetli olmadığı için ilk doğum bide cahil cesaretiydi resmen doktorum tamam dedi bi sorun yok bekleyelim o zaman suniyi çıkaralım gece dınlen o gün gece 1 e kadar da her şey iyidi ama ondan sonra gece boyunca kendi sancılarım başladı düzenli bi şekilde ve gittikçe şiddetleniyodu sancı vırdukça ah keşke sezeryanı kabuk etseydim diye düşündüm neyse sabah nöbet değişince başka doktor geldi ve bu doktor sonuna kadar normal doğum destekliyomuş saat 9 buçukta muayene etti açıklık 5 cm di ama benim bayaa sancım var başladım ağlamaya 2 gündür burdayım hala nasıl 5 cm beni sezeryane alın doktor dedi ki bugün bu işi bitiricez merak etme dedim o zaman suni verin hızlı ilerlesin ben çok sıkıldım dedi gerek yok kendi sancıların gayet düzenli derkeen sancılar gittikçe sıklaşıyo şiddetleniyo falan ben hem ağlıyorum hem yürüyorum istemsiz bi şekilde ağlamamı durduramıyorum aralarda gelip bi muayend ediyolar saat akşam 6 da baktılar açıklık 6 cm olmuş ben daha çok ağladım sabahtan beri sadece 1 cm mi ilerledi ebe dedi tekrar suni takacaz onlara da kızdım madem öyle sabah taksaydınız bitti sanki bütün gücüm bu yorgunlukla ben nasıl doğurucM neyse bağladılar artık bende dananın kuyruğu koptu nasıl ağlıyorum hani herkes bağırdım diye anlatır ya ben sadece sesli sesli ağlıyorum doktora kızıyorum ebelere kızıyorum artık hastane de 3. Günüm ve psikolojik olarakta bitiktim benden sonra gelenler bile doğurdu gitti ben hala ordayım 6 dan 11 e kadar ki zaman en kötüsüydü benim için hani yerlere yatıran bi sancı yani 11 de doğumhane ye aldılar beni doğumhane ekibi çok iyiydi bu arada doktor da vardı ebeler hepsi de çok pozitifti doktor nasıl ıkınmam gerektiğini anlattı ve sancı gelince ıkın dedi başladık bağırmıycam diye kendimi şartlamıştım ama yok yani hiç, bağırmadan doğuranlara bravo gerçekten doktor üstten bastırdı iki kez bide başka bi görevli bastırdı 2 kez ve güzel kızım sonunda kucağımdaydı 11 20 de dünyaya geldi o an kucağıma bırakınca öyle bi rahatlama geldi ki anlatılmaz yaşanır gerçekten doktor giydirmek için alırken annen ağlamasa 3 saat erken doğacaktın güzel kız dedi 😅haklıydı belki de ama engel olamıyodum kendime Allah’tan doğumhame de en son ben kalmıştım yoksa bağırmalarım diğer geceleri çok korkutabilirdi, sonrası rahat geçti çok şükür dikiş atılırken de ağrı oldu ama o an kızımı izlerken hiç umrumda olmadı içerden çok yırtık oldu sanırım ama dışardan 4 dikişim vardı sadece ertesi gün öğlene kalmadan taburcu ettiler bizi, çok şükür atlattık diyorum şimdi güzel kızım kucağımda uyuyo her anı için değermiş gerçekten o acıları çekmeye, benim hikayem bu kadardı biraz uzun oldu ama napim sürecimde uzundu 😃 Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🌸🤲🏻