Dün meşhur tüp bebek merkezinin Ankara şubesine gittim. Ücretsiz ön görüşme randevusuydu. Doktor geçen sene çektirdiğim rahim filmimi açtı ve hemen sol tüpü almamız lazım su birikmiş dedi. Ondan önce gören 3 profesörde rahim filminin normal olduğunu söylemişti. ŞAŞIRDIM. Ciddi bir şeyden bahsediyorsunuz ne yapmalıyız şuan dedim. Ultrasonda görebiliyoruz bu durumu isterseniz muayene olun dedi doktor. Daha önce 3 doktor baktı biri tüp bebek uzmanıydı normal dendi hep düzenli muayene de oldum sorun görmediler dedim.
Sonra muayene etti 2 dk sürdü. AÇIKÇASI SORUN YOKMUŞ NORMAL dedi. Ve 2200 tl muayene ücreti alındı.
Akabinde 1. Tüp bebek başarısız olursa o zaman 2. De tüpü alırız dedi. AMA NORMAL NORMAL DEMİŞTİNİZ DEDİM. Tüp bebek tedavisinde hormonlardan şişebilir dedi. ÖYLE MANTIKSIZ GELDİ Kİ.
Size soruyorum normal görünen bir tüp için önce almaktan bahsedilip sonra hiç başlamadan tüp bebek için başarısızlığa sebep olabilir denir mi ?
AÇILÇASI MUAYENE ÜCRETİ ALMAK İÇİN ATILAN BİR BAHANEYE BENZİYOR.
VE DOKTORUN BANA GÖRÜR GÖRMEZ SÖYLEDİĞİ CÜMLE şuydu 2-3 AY SONRAYA BIRAKMAYIN ZAM GELECEK.
Bana tamamen maddi bir baskı ve kaygıyla yaklaştı.
Bu arara SGK Anlaşması var ve taze transfer olmazsanız raporunuzu kullanamazsınız dediler.
ALLAH KİMSEYİ BU TÜR DOKTORLARIN ELİNE DÜŞÜRMESİN. ÖNCE SAĞLAM TÜPÜMÜ ALMAYA KALKTI SONRA PROBLEM YOKMUŞ DEDİ. YAŞATTIĞI PSİKOLOJİ İSE ONUN İÇİN ÖNEMLİ DEĞİLDİ.