e_blue_sky_a 2023kizannesi çocuğun kötü anlama gelen veya dalga geçmeye müsait olmayan Bi ismi olması kafi değil mi? Cemre ismi insanlara kış bitimi bahar başlangıcı toprağa suya havaya düştüğü varsayılan sıcaklık yükselişini anlatıyor ve çok hoş bir isim.
fizikcianne 2023kizannesi Caiz değil diye biliyorum. Bence caiz olsa bile böyle bir söylenti çıkmış bir kere koymamanızı öneririm yarın öbür gün çocuk kendini başkalarına karşı açıklamak zorunda kalmasın
cokbilmismom 2023kizannesi benim fikrim olarak isim hem Arapça hem anlamı güzel değil siz bilirsiniz yinede.
Meral_56 Peygamberimiz kor ateş anlamina gelen Cemre ismini Cemile ile degistirmis. O yuzden Cemre ismi caiz değil. Bu sekilde değiştirilen birkac isim daha var Berra mesela biri de…ben bu sekilde biliyorum.
cokbilmismom 2023kizannesi ben Türkçe isim konulmasından yanayım biz Türküz ve bu kültürü devam ettirmeliyiz diye düşünüyorum. Eskiden sırf kuranda geçiyor diye hep arapca isim konulmuş bilmeden araştırmadan kuranda geçsin tamam yeterli diye düşünülüyordu. Benim ismimde öyle mesela. Ama şuan ki yıllarda Arap isimi konulması ve değişik değişik Arap kökenli isimlerin türemesi benim hoşuma gitmiyor sevmiyorum 4 bir yanımız Arap zaten tiksindik