Hazalaskin Kızlar buzluktan tavuk cozdurdum ve sosladim sonra bugün pişirmekten vazgeçtim yemeğe gidicez çünkü yarın da başka bi yere yemeğe davetliyiz o tavugu pazartesi pişirsem bozulur mu tekrar dondurmamamiz lazım diye biliyorum ama dolabın altında ne kadar süre saklanır
gamzecgr Hazalaskin eğer tezgah üstü değil de buzdolabında çözdürdüyseniz tekrar dondurucuya atabilirsiniz
tombala13 Hazalaskin tavuk riskli bir besin. Ben ertesi güne kalan tavuktan bile zehirlenmiştim. O yüzden atardım ben
Hazalaskin gamzecgr evet ama çözdürmustum ya o şekilde süre kısalıyor hiç donmamis tavuk için bu dediğiniz sanırım
zeynsya Bence haşlayıp suyunda bekletebilir siniz riske atmayın derim.sosundan arındırın ya da o şekilde kaynatabilirsiniz . Haşlandıktan sonra buzluğa atada bilirsiniz tercih ederseniz .
WiseMom Nerde çözdürdüyseniz çözdürün, asla tekrar dondurulmaz, yarım bile çözdürülse, hele tavuk aman diyim. Annem gıda kontrolörü, bilerek söylüyorum. Buzluktan çıkardığınızda ise acil hemen o öğüne pişirmeyecekseniz lütfen buzdolabında çözülsün.🙏🏻
Hazalaskin WiseMom Tekrar dondurmiycam evet bugün eve gidince pişirip yarın tüketmek sorun olur mu peki
Minikperi Hazalaskin tavuk maalesef zehirliyor. Haşlayıp dolaba koyabilirsiniz ama tavuklu salata gibi bir şey ikram edebilirsiniz ya da tavuk suyuna çorba 🌸
WiseMom Hazalaskin ne olur ne olmaz haşlayıp bekletebilirsiniz bence çok riskli bir malzeme çünkü annem öyle yaptırır bize
Mmeelliikkee Hazalaskin soslarken mutfakta çözülüp oda sıcaklığına geldiyse pişirin ısıtmadan yersiniz, ama buzdolabında ki kadar soğuksa en fazla yarın pişirin