bastet genelde doğum anı çok sürmez, çatala çıkarıp ıkınma başladıktan sonra ortalama 10-20 dk da bitmesi beklenir, yani en kısa sürede çıkması için uğraşılır, zaten vajina kanali dediğimiz çocuğun kafası kadar bsy o yüzden doğum anı çok hızlı gelişiyor, ayrıca 10 cm açık olduğu için sancıdan fazla bir ağrı olmuyor açılana kadar ne ağrıyorsa o, tam çıkış anı belki sancıdan farklı ama sancı acısını gecmeyen bir ağrı hissedebilirsiniz ama bu anlıktır çünkü çocuğun kafası çıktı mı tamam ötesi su gibi geliyor
Ortalama olarak konuşuyorum, genelde doğum böyledir.
Yani sancı dan farklı bir ağrı değil doğum anı… Anladığıma göre ikisinin ağrısı eşit bence.
Epidural için zamana bırakabilirsiniz, kararı vermek için illa önceden düşünmenize gerek yok anlık olarak istiyorum demeniz yeterli, o yüzden bence orasını hiç düşünmeyin sancıyı olabildiğince çektikten sonra karar vermek daha iyi çünkü deneyim olmadan bilemezsiniz ki… Birde genelde en ağır sancılar 0-5 cm arası çekilir, 5 cm den sonra çok hızlı açılır ve ağrı ondan sonra tabi yükselir ama ilk sancılar kadar kat kat yükselmez “daha ne kadar çoğalacak” deyip dayanılmaz bir duruma geldiğinizde zaten muhtemelen rahim ağzı en az 9 cm açılmış ve son sancıları çekiyor oluyorsunuz 😁
(bu geneldir)
Yani en ağır ağrılar 5 e kadar oluyor genelde 5 e kadar da Epidural takılabilir (belki daha fazla bile olabilir ama en güzeli bu civar diye duydum ebelerden)
Yani sonuç olarak demem o ki, sancıyı bir müddet çektikten sonra karar vermeniz daha iyi olacaktır…
Bende Epidural ile doğum yaptım. Sancılar bana göre dayanılmayacak gibi değildi ama 48 saat sancı çektikten aç susuz ve uykusuzluk tan sonra bitap düşmüştüm en ufak bir sancıyı bile kaldıramazdım yoksa aşırı olmadığının farkındaydım o yüzden Epidural istedim. Ama gücünüz kuvvetiniz yerinde ise Tabiki uyuşturma maddesi almadan doğal bir şekilde doğum yapmanız daha faydalı. Ama bir alternatif olarak kalıyor Tabiki. Sağlıkla kavuşun inşaAllah 🤲🏻🌸