Merhaba herkese, hatırlayanlarınız, bilenleriniz vardır beni. 12. Haftada marjinal plasenta previa teşhisi konuldu bana. 37. Haftaya kadar çıkmadı ama doktorum bir umut 37. Haftada alttan muayene yapar yakınlığına bakarız dedi. Alttan muayenem 37+5 de yapıldı. Doktorum zorunlu sezaryen olacağımı iletti mecburen 1,5 cm imiş yakınlık. Neyse 38+6 ya gün verildi Spinal sezaryen için.
Ben 3,5 yol önce kuzumu normal doğum ile dünyaya getirmiştim. O yüzden onun tecrübesi ile bunu dA normal istiyordum ama olmadı.
19.10.2023 saatinde Pendik medikal park hastanesine yatılım tapıldı sabahtan . Geceden 00:00 dan itibaren yeme içme yasaktı. Odamıza geçtik hazırlıklarımızı yaptık . Saat 08:45 gibi beni aldılar ameliyathaneye . Açıkçası gergindim. Başıma ne geleceği bilmiyordum ama doktoruma güvendim hep. Önce anestezist geldi onun söylediği her şeye harfiyen uydum. Hiç kıpırdamadan durdum belimden iğne vurdu. Çok hafif ağrılı idi . Sonrasıda sonda takıldı onda da bir şey hissetmedim. Hemen akabinde ayaklardan uyuşma başladı. Aynı dişçideki narkoz gibi. Neyse doktorum geldi 15 dk sonra bebeğim doğdu . Hemen yanağıma verdiler 🧿öptüm kokladım. Sonrasında plasentamı çıkardı sanırım hissediyordum, ikinci bir doğum gibi zaten o. Allhahtan kanamam hiç olmadı. ( bu arada ameliyattan 2 gün önce beni hastaneden arayıp, kan bankasında kan grubumun olmadığını, kuzulaya gidilerek adıma kan verilmesini istedi. Neyse bir haldır haldır donör aradım falan , 3 kişi bulduk. Zor bela Kızılay merkezlerinde kan verdirebildik. İhtiyaç olmadı bana ama başkalarına sevabımız oldu en azından. Çünkü bu kanlar çok pahalı oluyormuş boşuna satış mevzusu gündemde olmuyormuş. ) Neyse ameliyat sırasında mide bulantım ve sancım oldu. Sanırım o ara bana sakinleştirici yaptılar . Hayatımda o kadar rahatladığımı hatırlamıyorum 😅 10:30 gibi odamda idim. Sezaryen sonrası hareketin, su ve kahve içmenin önemini biliyordum. Öğleden sonra ayağı kalktım, bu kısım beni zorlamadı açıkçası ama gece aşırı derecede gaz sancısı vurdu omzuma ve sırtıma. bence normal doğum sancısına benzerdi6 saat hiç uyutmadı , kabus gibi bir
İlk gece yaşadım. Gazım ilk gün çıktı hatta o konuda da şanslıydım hemen çıkarabildim . Hareket ve yürümenin çok etkisi var tabi. Bugün 3. Gün taburcu olacağız inşallah. Her şey yolunda şimdilik. Sütüm hemen geldi bu arada . Ameliyat sonrası bebeğimle 1 saat çıplak ten tene temas yapıldı. O da güzel bir politika bence . İki doğumu da tecrübe etmiş birisi olarak ben oyunu normalden yana kullanıyorum arkadaşlar. Ameliyat sonrası zorlu bir süreç bence . Normal doğumda zor ama sonrası rahat . Hastane ve ya doğum şekli ile ilgili Soruları olan varsa alabilirim. Şimdiden herkese hayırlı , güzel doğumlar diliyorum .