nzlbrn yaptırma diyenlere acaba mı diyenlere bende kendimi anlatayım belki olabilecekleri bilince farklı bakarlar 🤗 ilk gebeliğimde 27 yada 28. Haftada yaptırdım sınırda çıktı kilo alımım 10 bile yoktu. Diyet denildi yaptım ama bir daha takip edilmedi ne şeker ne diyet neyse 32 hafta sonrası doğum için ailemin yanına gittim farklı doktor olduğu için durumu anlattım evrakları verdim haliyle inceleyip takibe başladık 10 15 günde bir kontrol vardı ve oğlumda bende hızlı kilo alıyorduk normal şekerde bir şey yok 3 aylıkta yok şeker yüklemesi yüksek değil anlaşılmıyor böyle giderse bebek çok kilo alacak doğumda sıkıntı olacak birde şeker ölçümü yap dedi doktorum 36+5 te oldu bu olay o gün 1 ölçüm diğer gün aç tok 3 öğün ölçümü ile 37. Haftada doğuma alındım kısacası 2 günlük bile olmayan ölçümle doğuma girdim bebeğim doğdu ve asıl burada başladı şekeri tolere edemeyip uyanamadı solunum sıkıntısı gelişti önce takip denildi sonra yoğun bakım yatışı oldu 6 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorum takip demese farklı şeyler olabilirdi Allah korusun veya hastanede yoğun bakım olmasa farklı kuruma sevk için beklerken herşey olabilirdi. Şeker şeker deniliyor bebeğe yükleme deniliyor ya hamilelik boyunca sanırım hiç şeker yemiyorlar oysaki her şeyde azda olsa var. Peki bunları yaşamaya değer mi ben yükleme yaptırdım deyip takip yapmasaydım yada yükleme yaptırmayıp benim ailemde yok deseydim ki yokta. O korkuya, o kapının önünde beklemeye o hasta odasında doğum yapmış gibi değilde normal ameliyat olmuş gibi yatmaya yan odadaki bebek seslerimi duydukça içinin gitmesine değmez. 2. Gebeliğim şimdi ilk gündem beri ölçüm yapıyorum 3 aylık şeker çok iyi çıkıyor ama açlık tokluklar diyet yapmazsam tavan şeker yüklemesi yaptırmadım çünkü kendimi en başından beri takip ediyorum, dikkat ediyorum ve böylede devam edicem. Çünkü doktora ben var diye gidiyorum ben inatlaşıyorum ve tedbir alıyorum.