--Kubra-- Bende ne yapsam dikkatini çekemiyorum, bize asla bakmıyor,henüz erken mi? Objelere yada herhangi birşeye odaklanmıyor. Gözlerinde sorun olduğunu düşünmüyorum hastanede testlerden geçti. Sizce bunlar için daha çokmu erken
Seh999 --Kubra-- biraz daha takip edin bence her çocuğun gelişimi farklı oluyor. Henüz onun için erken olabilir bazı şeyler.
Leyla1993 --Kubra-- korkma bazı bebekler hemen odaklanamiyorlar hayata sadece benim kızda 2 aydan basladi.zaten o şu an çok uzağı göremiyor fark edemiyor ayrd edemiyor.buyudulce düzelecek korkma
Seh999 Busrasayin maşallah çat diye otizmi soktunuz araya. Acaba ondan önce gözüyle mi alakalı bir problem var mı diye düşünmek daha mantıklı değil mi?
Bmbe21 Busrasayin Ne kadar güzel teselli ediyorsunuz ya benim kuzenime otizm teşhisi 2 yaşında koyuldu bebekte odaklanmama var ise otizm olabilir diyemezsiniz ki onun bir çok daha belirtisi var. 1 aylık bebekten bahsetmiş hanımefendi bazı bebeklerin gelişimi geriden gelebiliyor benim ikizlerim 4 aylıkken bize bakıp gulumsuyordu ve kesinlikle yanından geçtiğimiz zaman gözleri kayiyordu görmüyordu bizi ama şükürler olsun bir sıkıntımız yok sadece erkende doğum olduğu için gelişim geriliği vardı 2 Ay. Bilginiz yok ise anneyi de üzmeyelim lütfen
Leyla1993 Busrasayin ne otizmi yaa benim kızım 2 aylikdi başladı her bebek her an her şeyi yapmiyorki.ve birde çok tembel oluyorlar bazı bebekler.
--Kubra-- Seh999 evet haklısınız erken sanırım . Bekleyeceğim. 2 aylıkkende böyleyse doktoruyla görüşeceğim
Ebrunn_trn Seh999 ayy valla benden de okadar millet ne garip yemin ederim daha bebe kendine zor geliyor dur adam otizimi çaktı
Yigit_Yagiz_Moms --Kubra-- evet 2 aylıkken anca odaklanıyorlar. Benimkide öyleydi. Hatta 2 aylıkken doktor kontrolünde doktor demişti bana bak senin annesi olduğunu biliuor gözleriyle seni takip ediyor diye
Yazmelegi_ --Kubra-- aynen öyle korkma yani ve 2 ayda başlıyor uzaktan tam yine odaklanamaz yakından yavaş yavas odaklanır hatta ben şey almıştım bu avm de uçan balonlar oluyor ya ondan almıştım onu koyuyodum baktım ki odaklanmaya baslamisti
Ebrunn_trn --Kubra-- kız dur daha benim daha 4aylik iki haftadır gülüyor karşılik veriyor ki ben özel eğitim öğretmeniyim
Ebrunn_trn cokkasmabeabi --Kubra-- ayy daha dur zaten bebekler renkleri giremez ama kendine sıkıntı yaliyirsan al siyah beyAz kartlardan orda görür benim bebeğim sadece ona odaklanirdi
Ebrunn_trn Busrasayin ben özel eğitim öğretmeniyim bu tanı böyle konmaz canım ya anneyi korkutuyorsun
cokkasmabeabi --Kubra-- 1 aylık bebem daha dünyadan habersiz. 1.5 aylık bebek de aynı şekilde olacaktır. Gözlerinin görmesi bile 3 ayda anca açılacak yavaş yavaş, küçücük bebek fazla bir beklentiniz olmasın.
Mutluolanbiri Emmesi nasıl memeyi ya da biberonu güzel kavrıyor mu mesela 1 buçuk aylık çocuktan bekleyebileceğimiz şeyler sınırlı gelişim üzerine okuyun içiniz rahatlayacaktır