SerapALT Merhaba arkadaşlar, 31+3’teyiz bebeğim 1650 kg, kilo olarak bir hafta geride olduğunu söyledi doktorum. Bir de plasenta yaşlanmasından bahsetti bu konuda bilgisi olan var mı? Moralim çok bozuldu aklıma takılıyor
Aysecirit19 SerapALT Merhaba canım benimde bebeğimin plesentası çok erken haftalardsn yaşlanmaya başladı 20li haftalarda falan. Şuan 38 haftaligim ve artık tamamen yaşlandığını söylemişti doktorumm. Ama önemli olan bebeğe giden kan akışında bir sıkıntı olmamasıymış yani bebeği beslemeye devam etmesi gerekiyomus. Benimde 34. Haftada bebeğimin karın çevresi 10 gün gerideydi çok üzülmüştüm. Şuan aradaki 10 günlük gerilik tamamen kapanmasada en azından gelişmeye devam etti
SerapALT Aysecirit19 benim de aynı şekilde bir hafta karın çevresinin geride olduğunu söyledi doktorum, çok üzülüyorum, umarım sizin de için de bizim için de bir sorun teşkil etmez bu durum 🙏🏻
Aysecirit19 SerapALT Eğer bebeğe giden kan akışında bir sıkıntı yoksa korkmayın bende çok korkmuştum bişey olcak diye doktorum dediki isterse 2 hafta 3 hafta geri olsun kan akışı gayet iyi korkma demişti. Sonraki kontrolde de aradaki farkın açılmadığını görünce içim rahatlamıştı. Birde bana doktorum demişti ki yediğin içtigin herşey plesentaya geçiyo ve etkiliyo oda yaşlandırıyor demişti. O yüzden yediklerime dikkat etmemide söylemişti şeker tuz yağlı şeyler abur cubur vs. Yasaktı bana. Sağlıklı beslenmek gerekiyo yani. İlk haftaalrda bu durum farkedildigi için ben diyete başlamıştım en azından yaşlanması birazda olsun durmuştu bu süreci kontrol altına almıştık yani
Aysecirit19 SerapALT Rica ederim amin inşallah sizde aynı şekilde sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız umarim