Merhaba canım hamiş anneler ben burda pek aktif olan biri değildim doğumdan sonrada pek aktif olamadım o yüzden şimdiden cevap yazmazsam bana kızmayın ve biraz uzun şimdi gelelim doğuma ve tavsiyelerime ben bir sağlıkçıyım ve her zaman bir düşüncem vardı eskiden annelerimiz tarlada evde doğuruyormuş bu kadının çatısı dar doğuramaz sezeryan denilmiyormuş o yüzden her zaman normal doğum hayalimdi ve doğumun ağrılı olduğuna hiç inanmadım ağrı acı çekeceğim demedim kontrol günümden bir gün önce ben yarın doğum yaparım dedim ve doya doya akşam saat 9 a kadar denize girdim sadece ıslak kalmadım hamileliğim boyunca düşük riskim olduğum da bile hep hareket halindeydim (bütün düğünlerde oynadım 🙈) akşam 10 da eve geldik ve ertesi güne yemeğimi yaptım 1 civarı yattım ve gece bi ara tuvaletim geldi kalksam mı biraz daha uyusam mı derken lavaboya kalkmamla nişanım geldi birde bir baskı hissettim (aslında sancım varmış) saatte bakayım ileride oğluma anlatırım dedim 4.16 da yatağa geri yatmamla birlikte pat diye bir ses geldi o an ayy diyince eşimde uyandı ve evet ben bugün doğum yapacaktım oğluşum geliyordu eşime telaş yapma ama geliyor dedim kalktık hazırlanmaya başladım tabi eşim bir telaş halinde en son ona sakin ol yemekleri dolaba kaldırmam lazım dedim ve o benim rahatlığımı görünce elimi yüzümü yıkasam olur mu diye sordu (erkekler belli etmesede telaşlı oluyor onları siz sakinleştireceksiniz ki size daha iyi destek olsun) biz hemen anneleri aldık çıktık yola hastaneye bilgi verdik yolda bu arada ben değişik bir baskı hissediyorum ama ağrı değil ve hissettiğim baskıya dakika tutmaya başladım çünkü hastane 1 saat uzaklıkta 5 dakikada bir baskı var oyalanmadan gittik hastaneye hemen muayene yapıldı nst bağlandı 7 cm açıklık 3 dakikada bir ama hiç 0 olmayan 70 ile 100 arasında gezen bir sancı varmış ebe döndü ve nasıl sakinsin hastaneyi yıkman lazım çok fazla sancın var doğuruyorsun dedi eşime haber verin iyiyim dedim gülüştük herşey mükemmeldi buraya kadar doktorum geldi doğum için masaya alalım dedi ve daha önceden düşük ayak olmak üzere bel fıtığı ameliyatı olduğum için masaya ayağım kalkmıyor ve hayalim bitiyor doktorum sezeryan olmalısın ayağın kötü olabilir yine ben bu riski alamam dedi ve sezeryan hazırlığım başladı maalesef 3 kere ilaç verilsede sorunlu olan ayağım uyuşmadı ve genele döndü doğumum benim için zor bir sezeryandı bir sürü şey yaşadım sizi korkutmak istemem o benim bedenim kaynaklı zorluktu ve uyandım eşim kapı da oğlum odaya çıkmış dayanamadım odaya kadar eşimde ki fotoğraflara baktım ağlaya ağlaya ve oğlumu görmemle herşey bitti sezeryanda yaşadıklarım mı onlarda oğlumu kucağıma alınca bitti o yüzden sizelere tavsiyem doğumdan korkmayın bir mis kokuyla hepsi geçiyor bütün yaralar iyileşiyor ağrılar diniyor normal doğumun ağrılı olduğuna inanmayın o kadar sancıla ben ağrı hissetmedim çok saçma uzun oldu kusura bakmayın diğer detayları merak ederseniz cevap vermeye çalışırım